Vuonna 1994 kulttiyhtye poltti miljoona puntaa savuna ilmaan ihan konkreettisesti – seuraava projekti sitten jatkaa kovin erikoisella linjalla

Tämä selvä, The KLF, tämä selvä.

07.02.2017

Housemusiikin, yleisen sekoilun ja erikoisten tempauksien pioneeri The KLF kertoi paluustaan tammikuun alussa, kuten kirjoitimme asiasta täällä. Tuolloin sen kummempia yksityiskohtia paluusuunnitelmista ei kerrottu. Nyt on, ja meno on kovin, kovin erilaista kuin kukaan todennäköisesti odotti.

The KLF aikoo nimittäin julkaista ainakin kirjan. 2023: A Trilogy kertoo The Justified Ancients of Mu Mun tarinan trilogiamuodossa. The Justified Ancients of Mu Mu on The KLF-duon (Bill Drummond ja Jimmy Cauty) eräs lukuisista projekteista.

Kirjasarjan kerrotaan olevan epookki, joka kattaa monta mannerta. Kirjasarjassa kerrataan ”Justified Ancients of Mu Mun kertomaa tarinaa eri aikakausilta, joka lopulta viedään päätökseensä.”

The KLF:n ilmoituksen mukaan trilogia on lähimenneisyydessä kirjoitettu pukudraama, joka sijoittuu lähitulevaisuuteen.

Selvähän tuo sitten. Jotenkin tässä on nyt tunne siitä, ettei ihan kaikkea ole vielä kerrottu.

The KLF on tunnettu monista erikoisista taidemaailman tempauksistaan. Vuonna 1994 yhtye poltti miljoona puntaa seteleinä savuna ilmaan. Eräässä uransa vaiheessa se on myös (ainakin omien sanojensa mukaan) nostanut kuolleen lehmän puuhun keskelle ei-mitään osana performanssiaan.

Lisää luettavaa