Vuonna 2017 hitiksi noussut täysin kaistapäinen Vesa-Matti Loiri -tribuutti tekee paluun – muistatko vielä tämän?

Loiriplukarilta uusi levy.

31.05.2023

Loiriplukarin (muusikko Kalle Taivainen, joka on tällä hetkellä ajankohtaisin mainion, paluun tehneen Xysma-yhtyeen riveistä) kesällä 2017 tahattomasta netti-ilmiöstä alkanut matka jatkuu, ja uusi albumi ilmestyy perjantaina.

Kolme albumia julkaisseesta artistista kerroimme vuonna 2018 täällä seuraavaa:

”Ennalta-arvaamattomasti etenevä ja fiilinkiin luottava matka on vienyt Loiriplukaria yli miljoonasta YouTube -katselusta täyteen ahdetuille keikoille ja festarilavoille sekä Turun kaupunginteatterin loppuunmyydylle lavalle jonkinmoisella stand upin, spokenwordin ja livekeikan sekasikiöllä. Loiriplukari venyy myös vaikkapa jazz-orkesterin solistiksi, kaksi painosta debyyttilevyään loppuunmyyneeksi hittiartistiksi, Fazerin suklaan mainoskampanjoihin sekä käytännössä kaikkien vähänkään suurempien medioiden palstoille ja lähetyksiin.”

Nyt artistilta tulee uusi levy. Make rakastaa, ei sodi -albumi ilmestyy perjantaina 2. päivä kesäkuuta. Loiriplukari juhlistaa levyä illan mittaisella minikiertueella Helsingissä. Kello 19:oo artisti esiintyy Minibarissa, kello 21:00 Rytmissä ja kello 23:00 Bar Loosessa. Keikoille on vapaa pääsy.

Tänään julkaistaan myös uusi single Dynamon yöt, jolla on mukana Jori Roosberg, joka myös Jori Sjöroosina tunnetaan.

”Kappale kertoo turkulaisen Dynamo-klubin öistä vuonna 1997, kun paikka oli ensimmäistä kesää auki. Olimme tuolloin sinkkuja koko kaveriporukka ja aikaa ennen kännyköitä meillä oli sopimus, että nähdään Uusi Apteekki -ravintolan terassilla joka ilta kello kahdeksalta. Siitä siirryimme terassin sulkeuduttua Dynamoon tanssimaan Curtis Mayfieldin Move On Up. Usein päädyimme Dynamon jälkeen Samppalinnan maauimalaan jatkoille isolla porukalla” Loiriplukari kertoo ja toivoo, että Turun kaupungin suunnitelmat Dynamon korttelin lanaamisesta matalaksi kaikkoavat kokonaan – tai ainakin siirtyvät useilla vuosilla eteenpäin.

Kappaleen kuulet alta kello 14:00 lähtien.

Lisää luettavaa