Vuosi 2016: Taistelua työkkärin kanssa, sota profeettoja vastaan, kesähittejä, känniköllimistä, maahanmuuttokeskustelun toinen ääripää, että mitähän vittua

Robert Keskinen

Vuosi 2016 antoi kylmää kyytiä musiikkifaneille. Menetimme George Michaelin, Sharon Jonesin, Leon Russellin, Leonard Cohenin, Princen, Merle Haggardin, Phife Dawgin, Glenn Freyn, David Bowien, Riki Sorsan, Zarkus Poussan ja monta muuta.

Suru-uutisten väleihin mahtui onneksi myös positiivisia asioita, huikeaa musiikkia ja viihteellisempääkin ajanvietettä. Puheenaiheita olivat muun muassa Beyoncé, Rihanna, Drake, Kayne Westin lukuisat tempaukset ja Axl Rose sekä AC/DC:n että oman yhtyeensä keulilla.

Entä mistä Rumba kirjoitti verkossa ja mistä lukijat eivät saaneet tarpeekseen? Käydäänpä läpi vuoden 2016 luetuimmat jutut.

Vuoden kirkkaimmaksi hitiksi nousi puisia plektroja valmistava suomalaissälli, joka joutui vaikeuksiin työkkärin kanssa. Hopeaa pokkasi Julma H samalla kun haastoi riitaa Cheekin ja Elastisen kanssa. Palkintopallille mahtui vielä kesähitiksi ennustamamme Jojon ja Emskun biisi Oo mun beibe.

Sitten pääsemme Berliiniin ja klubimekka Berghainiin, jossa on nähty paljasta pintaa aika lailla. Seuraavaksi kerroimme festarikävijöiden elämänlaatua parantavasta keksinnöstä. Suuri uutinen oli myös se, että David Guetta soitti kokonaisen keikan USB-tikulta, huh huh!

Julma H mahtui topkymppiin peräti kolme kertaa. Yllä mainitun sodan seurannalla päästiin myös sijalle 7 ja keikalla tapahtuneella poliisin väliintulolla napattiin lisäksi sija 9.

Räppibiiffit kiinnostivat, sillä myös Kuben ja Mikael Gabrielin sanamittelö löytyy listalta. Pete Parkkosen nakuiluvideo kiinnosti kiitettävästi.

Gettomasan alkoholistivanhemmasta kertova kappale aloitti toisen kymmenen. Soldiers of Anal -tarrat jatkavat matkaa. Kari Peitsamon Vain elämää -twiitti huvitti. Sitten päästään jo nyt legendaariseksi nousseeseen Sairas T -levyarvioon ja listamme päättyy Sannin kriitikkoraatiin.

Siinä 15 luetuinta juttua! Hyvää uutta vuotta!