Yksi maailman arvovaltaisimmista teknologiasivustoista uutisoi Pikku G:n yrityksestä

Pikku G eli Henri Vähäkainu tunnetaan myös teknologiayrittäjänä.

15.04.2020

Pikku G eli Henri Vähäkainu otti Suomen musiikkikentän kerralla haltuun 2000-luvun alussa. Räppäri julkaisi debyyttialbuminsa Räjähdysvaaran vuonna 2003 ollessaan 15-vuotias. Vuotta myöhemmin hänen toinen levynsä Suora lähetys näki päivänvalon. Julkaisuja myytiin yhteensä yli 150 000 kappaletta. Samoihin aikoihin räppäristä kirjoitettiin myös kirja ja hän ryhtyi tuottamaan muiden artistien musiikkia.

Vähäkainu haihtui musiikkikentältä ennen vuosikymmenen vaihtumista. Herra ei kuitenkaan jäänyt pyörittelemään peukaloitaan vaan muun muassa perusti ystävänsä kanssa teknologiayrityksen nimeltä AppGyver. Firma keskittyy niin sanottuun low-code ohjelmistokehitykseen. Suomeksi sanottuna he siis kaikessa yksinkertaisuudessa mahdollistavat sovellusten koodamiseen erilaisille alustoille ilman varsinaista koodaamista. AppGyver helpottaa yritysten digitalisoitumista tarjoamalla alustan, jonka avulla asiakas voi tehdä tarvitsemansa sovelluksen nopeasti, helposti, kustannustehokkaasti ja ilman aikaisempaa kokemusta koodaamisesta.

Yrityksen on nyt noteerannut myös TechCrunch, joka on yksi teknologia-alan arvostetuimmista julkaisuista. He uutisoivat AppGyverin viimeisimmästä päivityksestä, joka heidän mukaansa tekee low-code -ratkaisuista entistä yksinkertaisempia.

”Uuden päivityksen julkaissut AppGyver on ollut low-code -kehittäjien kärkikastia jo vuodesta 2013 asti. Yrityksellä on yli sata yritysasiakasta, joihin lukeutuu esimerkiksi DHL ja Fingrid”, TechCrunch kirjoittaa.

Varsin vetreästi sujuvan yrittäjyyden lisäksi Vähäkainu on myös tehny hiljalleen paluun musiikin pariin. Vuonna 2017 hän julkaisi yllättäen tutulla Pikku G -taiteilijanimellään Solmussa-singlen. Triplaplatinaa striimannutta sinkkua seurasi viime vuoden keväänä ilmestynyt räppärin kolmas albumi Kilometrit. Pikku G kertoi tuolloin levyn olevan ”henkilökohtainen kasvutarina”.

Lisää luettavaa