Yksi vuoden ensimmäisistä suomirap-levyistä on todella vakuuttava tapaus – DJ Ibusal on tehnyt levyn sinulle, joka olet joskus viettänyt viikon vaakatasossa

DJ Ibusal - Yksin kotona 17

27.01.2018

DJ Ibusal saattaa olla monille tuttu ennemmin Gasellien riveistä tuttuna Thube Hefnerinä, mutta räppäri on julkaissut jo kaksi eri levyä DJ Ibusal -aliaksellaan. DJ Ibusal on perinteikkäästi tehnyt chopped & screwed -osastolle nyökkävää räppiä, mutta uudella Yksin kotona 17 -levyltä ei näitä hetkiä juurikaan löydy.

Kuten otsikossa mainitaan, DJ Ibusalin uusin levy on kuin tehty niille, jotka ovat viettäneet viikon vaakatasossa. Tällä ei tarkoiteta flunssasta kärsimistä tai nyrjähtänyttä selkää, vaan enemmänkin synkkiä ajatuksia ja pimeitä päiviä, paistaa aurinko sitten ulkona tai ei. Viikko vaakatasossa -kappale on hyvä kuvaus levyn teemasta ja knoppina vielä kerrottakoon, että sillä samplataan Ibusalin, tässä tapauksessa Thube Hefnerin omaa osuutta Gasellien Mä tuun takas -kappaleesta.

DJ Ibusal kirjoittaa Facebook-postauksessaan, että levy kertoo ”pitkälti yksinäisyyden ja paikalleen jämähtämisen aiheuttamista fiiliksistä”.

Kappaleita levyllä on 10 ja niistä on julkaistu kaksi videota. Anna mun olla rauhas sisältää juuri edellä mainitun teeman käsittelyä, kun taas Pilalla edustaa samalla hieman erilaisempaa osastoa, mutta kyllä siinäkin kuulee samoja ajatuksia ainakin rivien välistä kuunneltuna.

Tsekkaa mainitut videot alta, koko levy löytyy useimmista suoratoistopalveluista. Levyjulkkareita vietetään 2.2. Ääniwallissa, Helsingissä.


Lisää luettavaa