”Yksityiskohdat alkavat jo hämärtyä” – Swans soitti viimeiset keikkansa nykymuodossaan

Michael Gira kertoo tunnelmistaan.

22.11.2017

Michael Gira herätti Swansin uudestaan henkiin 2010-luvun taitteessa. Yhtyeestä tuli suositumpi kuin koskaan ja se julkaisi neljä suitsutusta osakseen saanutta albumia ja vieraili Suomessa muutamaan otteeseen moukaroimassa klubit ja festarilavat muusiksi.

Sitten Gira ilmoitti, että Swans on tullut tiensä päähän. Se oli siinä. Ainakin tässä muodossa.

Myös jäähyväiskiertue pysähtyi Suomessa, ja nyt vihonviimeiset keikat on soitettu yhtyeen kotikaupungissa New Yorkissa. Marco Porsia, joka koostaa myös dokumenttia bändistä, julkaisi videomontaasin näistä Brooklynissä soitetuista konserteista.

Gira on ehtinyt kerätä voimiaan muutaman päivän ja kommentoi yhtyeensä tilaa.

”Nyt kun tämä Swansin vaihe on ohitse, en ole edes varma että se tapahtui. Yksityiskohdat alkavat jo hämärtyä, kuten monet muutkin asiat”, Gira kirjoittaa.

”Mielestäni saavutimme jotain. Keikkojen jälkeen teki hyvää käydä keskustelemassa yleisön kanssa siitä kuinka musiikki on heihin vaikuttanut, joko kyseisenä iltana tai vuosien aikana. Liikutun aina, kun kuulen musiikilla olleen hyödyllinen vaikutus, koska sillä on samanlainen vaikutus minuun – ja se on syy, miksi teen sitä.”

”Joten vaikka yksityiskohdat hämärtyvät, minusta tuntuu, että jätimme jotain positiivista taaksemme ja kenties olimme osallisena jossain kannattavassa.”

Seuraavaksi Gira lähtee soolokiertueelle Eurooppaan, mutta ei valitettavasti saavu Suomeen. Kiertueella kuullaan kenties jo uusia Swans-sävellyksiä.

”Kuten luonnollista, odotan jo tulevaa. Kirjoitan parhaillani uutta materiaalia Swansin seuraavaa vaihetta varten. Osaa saatan tapailla jo tulevalla kiertueellani.”

Millainen tämä Swansin uuden vaiheen kokoonpano on, siitä Gira ei vielä hiisku mitään. Sitä odotellessa yllä mainittu videomontaasi:

Lisää luettavaa