Yle toppuuttelee paniikkia – lupailee pidempiä juurimusiikin teemailtoja jo tälle keväälle

Tämä kuulostaa jo paremmalta.

05.01.2023

Kerroimme täällä, miten Yle aikoo uusia ohjelmakarttaansa. Ylen aikoo muuttaa jokaviikkoiset roots-musiikkia Radio Suomen kanavalla esittelevät ohjelmat kuten Bluesministerin ja Kantritohtorin kesään ajoittuviksi kausiohjelmiksi.

”Kantritohtoria ja Bluesministeriä ei saa lopettaa” -adressi luovutettiin YLE:lle eilen keskiviikkona 4. päivä tammikuuta. Adressin luovuttivat sen alullepanija Antti Karkiainen ja Finnish Blues Societyn puheenjohtaja, Blues Newsin päätoimittaja Maiju Lasola.

16.12.2022 avattu adressi oli luovutushetkellä kerännyt yhteensä 6630 allekirjoitusta. Sen vastaanottivat YLE radion ja audion päällikkö Jonna Ferm sekä YLE:n musiikkiohjelmien vastaava tuottaja Miikka Maunula.

Karkiainen ja Lasola toivat laajalti esille adressin allekirjoittajien kommenttien pohjalta koostettuja keskeisiä näkemyksiä sekä myös muutoin monitahoisia perusteluja em. ohjelmien säilyttämiseksi. Lisäksi he kiinnittivät erityistä huomiota YLE:n julkisen palvelutoiminnan ytimessä olevaan monipuolisen kulttuuritarjonnan turvaamisen velvoitteeseen ja erikoisohjelmien tarpeeseen.

YLE:n Jonna Ferm ja Miikka Maunula toimittivat tilaisuuden jälkeen adressin luovuttajille sähköpostitse julkisen vastauksensa. Yleläisten mukaan jo Yle Areenan audiotarjonnassa on musiikin erikoisohjelmia tälläkin hetkellä tarjolla yli 30 erilaista.

”Haluamme tarjota monipuolisia ohjelmia ja sisältöjä Ylen eri alustoilla tulevaisuudessakin, tosin kaikkia ei koko ajan juuri samalla ohjelmapaikalla tai lähetysmäärillä”, he vastasivat Blues Newsille ja jatkoivat:

”Niin ikään Bluesministeriä tai Kantritohtoria ei ole tarkoitus lopettaa. Seuraavat uudet jaksot ohjelmista kuullaan kesäkuun alussa uudella, varhaisemmalla lähetyspaikalla, jolla toivottavasti löytyy myös uusia juurimusiikin ystäviä. Lisäksi Areenassa on noin 50 jaksoa molempia ohjelmia, joiden kautta on mahdollisuus päästä kuuntelemaan sisältöjä koska vaan. Tutkimme myös uudenlaisia juurimusiikin sisältöjä, esimerkiksi pidempiä Roots-teemailtoja jo tälle keväälle sekä podcasteja, jotka toivottavasti palvelisivat hieman toisenlaisella ohjelmamuodolla niitä, joita emme tähän asti ole tavoittaneet. Toki toivomme, että myös Roots-ohjelmien nykyiset ystävät löytävät nämä sisällöt. Tästä kävimme hyvän yhteisen keskustelun myös adressin luovuttajien kanssa.”

BluesNewsin uutiset tapaamisesta löydät täältä.

Lisää luettavaa