”Yleisvärini olisi liila tai sinertävä” – haastattelussa Mirella, joka tuntee musiikin eri väreissä

Mirellan uusi Timanttei-biisi keräsi Tiktokissa yli 15 miljoonaa näyttökertaa ennen julkaisuaan.

16.01.2024

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Anu Marin, ja sen löydät täältä.

Tänään kysymyksiin vastaa Suomen virallisen singlelistan ensimmäiselle sijalle näyttävästi uusimmalla singlellään kivunnut Mirella. Hänen Timanttei-biisinsä julkaistiin perjantaina 5. tammikuutta Universalin kautta, ja se oli jo ennen sitä kerännyt Tiktokissa yli 15 miljoonaa näyttökertaa. Biisiä on Mirellan kanssa olleet tekemässä Ilon, Emma & Matilda -yhtyeen Emma Johansson sekä tuottaja Kim Mannila, joka on työskennellyt myös Averagekidluken ja Costin kanssa.

Mirellan debyyttibiisi Sua sattuu ilmestyi viime vuoden lokakuussa. Uuden kappaleen tiedotteessa Mirella kertoo suosion tulleen täysin puskista.

”Ihan mieletöntä, miten nopeasti biisi löysi ihmiset, tai ihmiset löysivät biisin! On ollut tosi upeaa ja hurjaa seurata vastaanottoa Tiktokissa ja somessa ylipäätään, kun ihmiset jakavat omia tarinoitaan. Some tuo parhaimmillaan biiseille uusia ulottuvuuksia ja kasvoja ja tuntuu, että musiikki todellakin yhdistää ihmisiä”, Mirella sanoo.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Mä olen kuunnellut lähiaikoina aika vähän musiikkia. Mä rakastan etsiä uutta musaa, ja kun löydän jonkun ihana biisin, kuuntelen melkein pelkästään sitä. Mutta pitkään aikaan ei ole löytynyt mitään, mikä sulattaisi sielun.”

”Artisti Raye tekee mun mielestä tosi mageeta musaa! Näyttää siltä, ja tunne joka huokuu hänen laulustaan, on magiaa!”

Mist sä tuut?

”Mä olen Mirella (Mirtsu, Mirkku, Mimmi, Mi… mitä näitä nyt on). Olen 18-vuotias ja tulen Vantaalta. Käyn lukion kolmatta, eli olen abi, mutta valmistun vasta keväällä 2025. Harrastin tanssia 16-vuotiaaksi, nykytanssi on lähellä sydäntä. Nykyään käyn vain laulutunneilla, mutta haluaisin aloittaa tanssin uudestaan!”

”Musiikkia olen harrastanut aina, tosi klisee, mutta totta se on. Vanhemmat sanovat että ’laulun’ aloitin heti taaperona, kun älysin, että mähän osaan päästää ääniä. Meiltä löytyy paljon kotivideomateriaalia, missä vedän ihan täysiä mun ekan synan kanssa, laulan siansaksaa ja tanssin mukana. Mä katsoin ihan sikana MTV:tä ja Voicea kun ne kanavat olivat vielä telkkarissa, ja vedin itseeni kaiken mitä näin.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Musta tuntuu, että olen aina halunnut vain laulaa. En muista selkeää yhtä hetkeä, missä olisin havahtunut ajatukseen, että ’musta tulee muusikko/artisti’. Se ajatus on aina ollut mielessä.”

Musiikillinen esikuvasi?

Whitney Houston on aina ollut suurin esikuvani. Mä muistan vieläkin sen illan kun uutisissa kerrottiin, että hän oli menehtynyt. Mä kysyin vanhemmilta, että kuka hän oli, ja ne perehdyttivät mut häneen. Olin silloin joku 5-vuotias, ja olin heti että ’Mä haluan oppia nuo kaikki korut ja korkeat äänet mitä se tekee’. Iskä antoi samana iltana mulle cd:n I’m Your Baby Tonight, ja sitten mä vain aloin treenata Whitneyn kanssa.”

”Whitneyn laulussa mua ei kiehtonut pelkästään tekniikka, vaan se tunne, joka tulee ulos. Mä pelkäsin pienempänä All the Man That I Need -biisiä, koska se tunne mikä tuli ulos oli niin vahva, että alkoi itkettää. Mä haluan samaa mun lauluun ja musiikkiin. Haluan koskettaa kuuntelijaa laulullani, ja Whitney on siinä paras. Siksi hän on mun suurin esikuvani.”

Kuva: Saara Taussi

Supervoimasi?

”Mun supervoima olisi varmasti se, että pyrin aina olemaan itseni. Kun on oma itsensä niin erottuu aina muista, koska silloin et yritä olla joku, eikä kukaan voi olla sinä!”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Melodioihin, ja ehkä siihen, jos osaan koskettaa mun laululla ihmistä.”

Mirella?

”Mun kappaleeni ovat mun näköisiä. Rehellisiä aiheita, ja teksti kuulostaa minulta: mä en esimerkiksi kiroile, joten en laula kirosanoja enkä käytä niitä biiseissäni. Isoja melsuja ja paljon koruja ja stemmoja. Mä tunnen ja näen musiikin väreissä, joten sanoisin, että mun yleisvärini olisi liila tai sinertävä. Mulle on kaikista tärkeintä se, että herkkyys ja tunne pysyvät aina mun musassani!”

Lisää luettavaa