Yli 200 punkyhtyettä vastustaa Suomessakin suosittua olutpanimoa punk-sanan käytön takia: ”Edustatte nyt sitä, mitä vastaan aikoinaan taistelitte”

Brewdogin toimintaa ei katsota hyvällä punkkareiden parissa.

Viime viikolla kuului kummia olutmaailmasta. Skottilainen Brewdog-panimo uhkaili Leedissä asuvaa musiikkipromoottoria Tony Greenia lakituvalla, mikäli hän aikoo toteuttaa unelmansa ja perustaa Draft Punk -nimisen baarin. Brewdogin edustajien mukaan nimi tuo liikaa mieleen heidän Punk IPA -oluen.

Green on itse todennut, että tulevan baarin nimi on kunnianosoitus Daft Punk -elektroduolle, eikä sillä ole mitään tekemistä Brewdogin oluen kanssa. Brewdog ja sen edustajat ovat aiemmin saarnanneen suuria ja monikansallisia olutpanimoita ja heidän valtaansa vastaan, joten luonnollisesti Brewdogin toimintaa pidettiin kaksinaamaisena ylireagointina. Brewdog omistaa kyllä oikeudet punk-sanan suhteen mitä tulee olutlaatuihin ja -merkkeihin, mutta uhkailua pidetään silti naurettavana isotteluna.

Nyt yli 200 punkbändiä on allekirjoittanut Garageland-sivustolla vetoomuksen, jossa pyydetään Brewdogia ystävällisesti tunkemaan uhkailunsa ns. sinne, missä aurinko ei paista.

Garagelandin sivulla painotetaan, miten Brewdogin uhkailu edustaa kaikkea sitä, mitä punk ei ole. Sivuston palopuheessa sanotaan, miten punkkarit ottivat Brewdogin punk IPA:n iloisena vastaan ja monet jopa juovat olutta, joka aikoinaan nosti keskisormet pystyyn ylikansallisia olutpanimoita kohtaan.

Garagelandin sivustolla kerrotaan, että bändin ja erinäiset punk-elämäntapaan liitettävät tahot vaativat Brewdogin luopumista punk-sanan käytöstä, mikäli he jatkavat äpäröintiä sanan suhteen. Sivuston mukaan Brewdogista on tullut osa sitä koneistoa, mitä vastaan pienpanimo alkujaan perustettiin.

Tällä hetkellä vetoomuksen on allekirjoittanut 228 yhtyettä ympäri maailmaa. Mukana on T.V. Smithin, Oi Polloin  ja Subhumansin kaltaisten vanhempien punkyhtyeiden lisäksi pienempiä bändejä sekä Slavesin kaltaisia nousevia, kuumia asenneyhtyeitä. Löytyypä listalta suomalaisyhtyeistä myös Kansalaistottelemattomuus.

Vetoomuksen voit lukea täältä.

 

Lisää luettavaa