Youtubeen ilmestyi ennennäkemätön, 50 vuotta vanha tallenne Led Zeppelinin keikasta

Video on kuvattu bändin keikalta Los Angelesissa vuonna 1970.

08.09.2022

Led Zeppelin esiintyi Los Angelesin Inglewood Forumilla 4. syyskuuta 1970. Tasan 50 vuotta myöhemmin, viime viikon sunnuntaina Youtubeen ilmestyi ennennäkemätön tallenne konsertista.

Keikasta on ollut olemassa audiomuotoinen On Blueberry Hill -bootleg-tallenne jo kauan. Kyseinen ääniraita on nyt sovitettu yhteen bändin fanin, Eddie Vincentin kuvaaman videon kanssa.

Vincent kertoo Classic Rock -lehden haastattelussa joutuneensa viemään kameransa keikalle salaa. Hän pystyi kuvaamaan vain puolen minuutin pätkiä kerrallaan, eivätkä sen ajan kaitafilmikamerat äänittäneet audiota.

Vincent unohti videon vuosikymmenten ajaksi, kunnes löysi sen laatikoistaan lähes 50 vuotta myöhemmin. Hän otti yhteyttä bootlegin omistavaan John Watersiin, ja nyt keikasta löytyy noin seitsemän minuuttia pitkä koostevideo.

”Olin todella hyvällä paikalla eturivissä John Bonhamin rumpusetin takana. Ainoa ongelma oli se, etten nähnyt Johnia hänen gonginsa takia, mutta hän tuli luoksemme juttelemaan akustisen osuuden aikana”, Vincent kertoo.

”Tiedän monia keräilijöitä, jotka eivät halua tuoda tallenteitaan julki, ja se on sääli. Musiikki pitäisi jakaa kaikille, ja erityisesti näinä päivinä sitä tarvitaan tässä hullussa maailmassa. Jos tämä filmi tuo ihmisille iloa, niin hei, olemme tehneet jotain hienoa.”

Katso keikkatallenne alta.

Lisää luettavaa