”Minähän aloitin kaiken tuollaisen paskan” – rooli Game of Thronesissa ei kelvannut Led Zeppelin -laulajalle

Robert Plant on jo saanut osansa viikingeistä.

Menestyssarja Game of Thronesissa nähtiin kahdeksan tuotantokauden aikana lukuisia muusikoita cameorooleissa. Muun muassa islantilaisyhtye Sigur Rós, metallibändi Mastodon, Coldplay-rumpali Will Champion ja Ed Sheeran esiintyivät sarjassa pienissä rooleissa.

Led Zeppelinissä vuosina 1968-1980 laulanut, sittemmin soolouralle siirtynyt Robert Plant kertoi tuoreessa haastattelussa, ettei ole koskaan katsonut sarjaa, mutta hänelle tarjottiin roolia siinä. Laulajakonkari kieltäytyi kunniasta vedoten siihen, että on jo tavallaan käsitellyt sarjan sivuamia aiheita aiemmin.

”Minähän aloitin kaiken tuollaisen paskan”, Plant kommentoi viitaten Led Zeppelinin kuuluisaan, viikingeistä kertovaan Immigrant Songiin. Laulaja uskoo bändin ja etenkin kappaleen inspiroineen muita ja sysänneen liikkeelle suuren muutoksen.

”Minulla on suuri vastuu harteillani. En ole koskaan nähnyt niin monilla bändeillä kaksiteräisiä kirveitä ja muuta sellaista… Ilman Immigrant Songia kaikki he olisivat varmaan näyttäneet aivan Soft Celliltä”, Plant vitsailee englantilaiseen synthpop-duoon viitaten.

Laulajalta kysyttiin, millaista roolia hänelle tarjottiin, mutta tämä ei osannut vastata.

”Luulen, että minun olisi pitänyt ratsastaa hevosella ja…”, Plant sanoo ja poseeraa leikillään sankarimaisesti.

Katso videonpätkä haastattelusta alta.

Lisää luettavaa