Youtubeen on ilmestynyt kymmeniä harvinaisia muusikkohaastatteluja – jututettavana muun muassa Ritchie Blackmore, Gary Moore ja B.B. King

Haastattelut ovat vuosilta 1990-2005.

08.04.2023

Youtubeen on aivan hiljattain ladattu lähes 70 harvinaista muusikkohaastattelua takavuosilta. Videot ovat peräisin MTV:llä ja muilla tv-kanavilla pitkän uran tehneen Tomi Lindblomin henkilökohtaisesta arkistosta.

Haastatteluvideot ovat leikkaamattomia alkuperäismateriaaleja, joista lyhennettyjä versioita on esitetty aikoinaan televisiossa. Videot ovat vuosilta 1990-2005.

”Olen tehnyt toimittajaurani aikana mittavan määrän julkisuuden henkilöiden haastatteluita. Olen jo vuosia sitten ladannut YouTubeen yli 350 televisiossa sellaisenaan nähtyä haastattelua ja muuta omaan uraani liittyvää populaarikulttuurin aineistoa”, Lindblom kertoo tiedotteessa.

”Tv:ssä nähdyt jutut ovat aina olleet lyhennelmiä pitkistä kokonaisuuksista ja niistä on joutunut jättämään monia mielenkiintoisia kohtia pois. Valtaosa materiaaleista jäi aikanaan tuhottaviksi, mutta onneksi ymmärsin tallentaa omiin arkistoihini edes nämä YouTubeen lataamani lähes 70 haastattelua, jotka ovat nyt siis kokonaisina kaikkien katsottavina.”

Valtaosa haastatteluista on tehty Suomessa artistien esiintymisten yhdessä. Kanavalta löytyy haastattelut muun muassa Bruce Dickinsonin, John Fogertyn, James Hetfieldin, Cliff Richardin ja Lenny Kravitzin, mutta myös monien kotimaisten artistien kuten Juice Leskisen ja Kari Tapion kanssa.

”Olen saanut haastattelujen yhteydessä monia ainutkertaisia musiikillisia kokemuksia, jotka nyt tarjoan kaikille katsottaviksi. Gary Moore esimerkiksi intoutui soittamaan kesällä 2004 hotellinsa sviitissä pitkät pätkät sähkökitaraansa. Nyt tämä 16 minuutin mittainen kokonaisuus on ensi kertaa kaikkien katsottavissa. Samoin kuin huikea yksityiskonsertti, jonka sain heinäkuussa 2004, kun Ritchie Blackmore ja Candice Night jutustelivat ja soittivat minulle ja kuvaajalleni musiikkiaan takkatulen ääressä liki 20 minuutin ajan.”

Lindblomin Youtube-kanavaa pääset selaamaan tästä linkistä, tai alla olevien upotteiden kautta.

Lisää luettavaa