Trollauksesta voi tehdä taidetta: Taylor Swiftiä äänestetään keikalle kuulovammaisten kouluun

02.09.2012

On ne penteleet kyllä kekseliäitä, täytyy myöntää!

Kuva: Big Machine Records

Taylor Swift oallistui mannekiiniksi verkkokilpailuun, jossa yleisö sai äänestää, missä koulussa countrypop-laulaja esiintyisi ilahdutusmielessä. Tarkoitus oli tarjota tietenkin jonkun koulun oppilaille ikimuistoinen kokemus, kun ihka oikea supertähti astuisi heidän tiloihinsa keikalle.

Kuinkas sitten kävikään? Redditin ja 4chanin kaltaisilla sivustoilla masinoitiin kampanja, jossa Swiftin esiintymispaikaksi halutaan Bostonin lähistöllä sijaitseva Horace Mann School for the Deaf and Hard of Hearing, kuuroille ja kuulovammaisille tarkoitettu oppilaitos. Koulu on saanut 23. syyskuuta päättyvässä äänestyksessä tähän mennessä sellaiset 50000 ääntä. Asiasta kertoi The Guardian.

Näin internetin kunniakas historia trollikampanjoiden saralla sai jälleen uuden merkkipaalun. Luulisi kaikenkarvaisten verkkokilpailujen järjestäjien miettivän nykypäivänä tarkkaan, millaisella konseptilla laittavat kisansa liikkeelle.

Tilanne on mielenkiintoinen: ajatus Swiftistä laulamassa kuurojen edessä on tietenkin erinomaisen hykerryttävä, mutta jos hän kieltäytyy kunniasta, on se samalla loukkaus kuulovammaisia kohtaan. Tietenkin jotkut ovat katsoneet koko kisan tekevän pilaa kuulorajoitteisista, mutta toisaalta viisi kisan voittavaa koulua saisi 10000 dollaria musiikkiopetuksensa kehittämiseen. Tälle rahalle olisi Horace Mannissakin varmaan käyttöä.

Toivottavasti Swift pelaa homman loppuun saakka. Niin teki esimerkiksi Pitbull, jota sai taannoin äänestää keikalle mihin tahansa Walmartin liikkeeseen maapallolla. Äänestäjät lähettivät räppärin Alaskan 6256 asukkaan Kodiakin kylään. Ja Pitbull meni. Hyvä!

Lisää luettavaa