Tulevaisuuden tusina 2013: Ja neljännelle sijalle ylsi tällä kertaa…

09.10.2012

…punk-orkesteri Pää kii! Teemu Bergmanin ja kumppaneiden porukka on vakuuttanut musiikkialan vaikuttajat laitapuolen elämästä kertovilla tarinoillaan.

Toimittanut: Tomi Nordlund, kuva: Pää kii

Eilen julkaistiin Rumban ja YleX:n vuosittaisen Tulevaisuuden tusina -äänestyksen sijat 5–12. Äänestyksessä kysyttiin levy-yhtiöiden työntekijöiltä, keikkapromoottoreilta, toimittajilta ja sen sellaisilta, mitkä uudet yhtyeet ja artistit ovat heidän mielestään selvimpiä menestyjäehdokkaita. Lue eilisen listaus tästä.

Äänestyksen neljän kärki jukistetaan viikon varrella, ja tänään tuomme julkisuuteen neljännelle sijalle nostetun yhtyeen. Ja se on – tättärää! – helsinkiläinen Pää kii.

Pää kii on Kakka-hätä 77:stä, Nazi Death Campistä ja The Heartburnsista tutun Teemu Bergmanin uusi bändi. ”Kakkis” hajosi vasta hiljattain, mutta Bergman ei ole jaksanut pysyä toimettomana hetkeäkään.

Suomipunkin tämän hetken puhutuimmaksi yhtyeeksi noussut Pää kii on julkaissut alkuvuodesta pari seiskatuumaista tuotosta: ensin trio yllätti Karkkiautomaatista ja varhaisesta Tehosekoittimesta muistuttaneella punk rock -rallillaan Kalifornia Dreamin’, jonka taustalauluista vastasi muuan Otto Grundström. Singleä seurasi keväinen Inkkarit kanootissa -ep, jonka biiseistä mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Paskahousun paluu ja Luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin. Pää kii -levyt on julkaissut Airiston Punk-levyt.

Bändi käsittelee melankolisessa punkissaan elämää inhorealistisessa valossa. Syyskuussa se käynnisti Rock n’ roll Motherfuckin’ Explosion -työnimellä kulkevan esikoisalbumin äänitykset.

Teemu Bergman, miltä tällainen tunnustus tuntuu?

”Hienoltahan se tuntuu, kiitos vaan kaikille meitä äänestäneille! En tosin tiedä kertooko tämä enemmän meidän hyvyydestämme vai koko musiikkikentän alemmuustilasta, heh!”

Sanottua:
Suvereenia. Ukot ydinosaamisalueellaan, ja jälki on sen mukaista.” – Pekka Laine, Yle / Soundi

Teemu Bergman osaa parhaimmillaan tehdä ilmiömäisiä punkrock-renkutuksia, joten luotetaan niiden tenhoon myös tulevaisuudessa.” – Nalle Österman, Suosikki

Suomen paras pop-bändi.” – Arttu Tolonen, Soundi / Nuorgam

Kuuntele:
soundcloud.com/paakii

Lisää luettavaa