Don Huonojen basisti Jukka Puurula kommentoi We Want More -kohua

27.08.2014

Puurula on kokenut We Want Moren tekoprosessin eri tavalla kuin ohjelmaa kritisoinut Miljoonasateen Olli Heikkinen.

Teksti: Saku Schildt
Kuva: Don Huonot @ Facebook (Jukka Puurula laitimmaisena vasemmalla)

Uutisoimme eilen Miljoonasateen kosketinsoittajan Olli Heikkisen Facebook-päivityksestä, jossa Heikkinen kritisoi Ylen We Want More -ohjelmaa. Heikkisen mukaan bändeille oli tarjottu ohjelmasta erilainen kuva kuin mitä se lopulta oli, ja sarjan päätöskonserttia markkinoidaan virheellisesti: ohjelman verkkosivuilla tapahtumasta puhutaan livekeikkana, kun Heikkisen mukaan siitä on kaavailtu osittain ennalta äänitettyä konserttia, jossa vain laulu tulee livenä. Ohjelman tuottaja ei ole vielä kommentoinut Rumballe asiaa.

”[Poisjääntini] johtuu tyytymättömyydestäni ohjelmaformaattiin sekä ohjelman tuotanto- ja markkinointitapaan. Se ei vastannut sitä, mitä minun annettiin alun perin ymmärtää”, Heikkinen kirjoitti. Lue koko uutinen täällä.

Vanhojen bändien paluuta käsittelevässä We Want Moressa on Miljoonasateen lisäksi mukana muun muassa Don Huonot. Yhtyeen basisti Jukka Puurula kokee tilanteen toisella tapaa kuin Heikkinen: hänen mielestään yhtyeet saivat asianmukaisen kuvan ohjelman sisällöstä, ja päätöskonserttia koskevat kysymyksetkin ovat vielä auki.

”Minun on vähän vaikea lähteä kommentoimaan [Heikkisen] tilannetta, kun en tiedä, mitä Ollille on alun perin luvattu. Jos on sovittu jotain ja sopimukset on rikottu, niin oikeudessahan ne asiat sitten viime kädessä ratkotaan”, Puurula kirjoittaa sähköpostissa.

”Minulle oli ihan alusta asti selvää, että tv-draamaa tässä ollaan tekemässä. Ei sen mikään huviajelu ollut tarkoituskaan olla. Meille luvattiin mahdollisuus päästä tekemään uutta matskua ja esittää sitä myös keikalla. Kaiken lisäksi saamme kohtuullisen korvauksen tekemästämme työstä. Osaltamme tämä diili on pitänyt.”

Puurula kirjoittaa ymmärtävänsä Heikkisen närkästystä, sillä ”draamallinen kerrontatapa usein haastaa objektiivisuuden”. Hän lisää, että oli yllättävän rankkaa käydä läpi vanhoja tapahtumia ja kipeitä muistoja kameroiden edessä.

”Mielestäni kuvaukset eivät edenneet tietyn ennalta suunnitellun käsikirjoituksen mukaan. Bändit saivat itse päättää esittämänsä ohjelmiston. Olin yllättynyt siitä, miten pitkälle tuotantoyhtiö (ITV) sai venytettyä alkuperäisformaatin (The Big Reunion) raameja. Yhteistyökumppanit (Warner) esittivät tietenkin toiveita esitettävän materiaalin suhteen, mutta päätökset saimme tehdä täysin itsenäisesti. Keskusteluja haastattelujen sisällöstä käytiin jatkuvasti, ja esiintyjien toiveet otettiin huomioon mahdollisuuksien rajoissa.”

Loppukonsertin singback-konseptiakaan ei Puurulan mukaan ole lyöty lukkoon, vaan se on yksi vaihtoehto muiden joukossa.

”Lopullinen toteutustapa selviää vasta siinä vaiheessa, kun kaikki esitettävä materiaali on valmista.”

Puurula harmittelee, että tosi-tv-formaatti on saanut osan yleisöstä epäluuloiseksi. ”Välillä tuntuu siltä, että vahvimmat näkemykset viihdebisneksen lainalaisuuksista tulevat sieltä, missä esityksistä nähdään vain kulissit”, hän kirjoittaa.

”Keskustelua on herättänyt myös se, mitä asioita julkisilla varoilla toimivalla kanavalla saa esittää ja käsitellä. Minä en ota tähän kantaa. Suosittelen kuitenkin antamaan produktiolle mahdollisuutensa. Kannattaa katsoa ohjelma ja tehdä johtopäätökset sitten.”

Lisää luettavaa