Yhtyeen keikka peruttiin terrori-iskun pelossa, keikkapaikan ulkopuolelta löytyi pakettiauto jossa oli kaasupulloja – syynä isku-uhkauksille bändin kiistanalainen nimi?

Allah-Las-yhtyeen keikka peruttiin.

24.08.2017

Yhdysvaltalaisen Allah-Las-yhtyeen keikka Hollannin Rotterdamissa peruttiin eilen. Keikkapaikan läheltä löydettiin Espanjan rekisterikilvillä varustettu pakettiauto, jonka sisällä oli muutamia kaasupulloja.

Keikka peruttiin Espanjan viranomaisten pyynnöstä. He myös vinkkasivat Rotterdamin poliisia siitä, että kaupunkiin suunnitellaan terrori-iskua. Keskusteltuaan keikkajärjestäjien kanssa poliisi ja järjestäjät päättivät yhteistoimin perua Allah-Lasin esiintymisen. Keikkapaikka myös evakuoitiin ihmisistä.

Rotterdamin poliisi pidätti pakettiauton kuskin ja kuulusteli tätä eilen illalla kahden tunnin ajan.

Rotterdamin pormestari Ahmed Aboutaleb painotti, että pakettiauton ja terrori-iskun välillä ei ole vielä varmistettua yhteyttä.

Viime vuonna Allah-Las antoi The Guardian -lehdelle haastattelun, jossa selitteli kiistanalaista nimivalintaansa. Yhtye kertoi hakeneensa ”pyhän kuuloista” bändin nimeä eikä arvannut, että se saattaisi loukata joitakin ihmisiä.

”Olemme saaneet muslimeilta viestejä niin USA:sta kuin muualtakin joissa kerrotaan, mien he ovat närkästyneet nimivalinnastamme. Tämä ei meillä koskaan ollut tarkoitus. Me lähetämme närkästyneille sähköpostia takaisin ja kerromme heille syyt bändimme nimeen. Yleensä ihmiset ymmärtävät asian syyn kuultuaan.”

Psykedeelistä poppia esittävä Allah-Las on soittanut myös Suomessa pariinkin otteeseen.

Lisää luettavaa