Ilmoitus: Mick Jaggerin hengentuote – HBO:n uutuussarja Vinyl elää 70-luvun musiikkimaailmassa

[ILMOITUS]

HBO:n uutuussarja Vinyl saa ensi-iltansa 14. helmikuuta HBO Nordicissa. 1970-luvun New Yorkiin sijoittuva sarja on The Rolling Stones -nokkamies Mick Jaggerin hengentuote.

“1970-luvun alun New York oli vaarallinen ja inhorealistinen, mutta musiikillisesti erittäin kiinnostava protopunkin, rock’n’rollin, R&B:n ja diskon ansiosta”, Jagger kommentoi Newsweekille.

Jagger houkutteli tekijäkaartiin mukaan ansioituneen ohjaajan Martin Scorsesen. New Yorkin katujen kasvatti otti tehtäväkseen saada Vinylin näyttämään mahdollisimman autenttiselta ajankuvalta.

Vinyl kertoo American Century Recordsin perustajan Richie Finestran tarinan. Boardwalk Empirestä tuttu Bobby Cannavale näyttelee Finestraa, joka yrittää pelastaa sekä yhtiönsä että sielunsa musiikkimaailman myllerryksen keskellä.

Keskiössä todellakin on musiikkimaailma. Ensimmäisessä jaksossa nähdään Led Zeppelinin Robert Plant ja kauden mittaan tarinaan oman panoksensa antavat ainakin Lou Reed, Karen Carpenter, Otis Redding, Alice Cooper ja jopa Elvis – näyttelijöinä toki.

Jos Scorsese tahtoi Vinylin näyttävän autenttiselta, Randall Poster on vastannut siitä, että sarjassa kuultava musiikki todella on autenttista kamaa. Poster on konsultoinnut muun muassa Patti Smithin kitaristia ja Nuggets-kokoelman kasaajaa Lenny Kayeä, Sire Recordsin perustaja Seymour Steinia ja New York Dollsin David Johansenia, jotta musiikki ei olisi pelkkä nostalgiatrippi, vaan ennemminkin löytöretki.


Aikalaismusiikin – kuten Rolling Stonesin ja edellä listattujen artistien – lisäksi Vinylissä voi kuulla sarjaa henkivää uudempaa musiikkia, josta esimerkkinä sarjan tunnuskappale, viime kesänä Helsingin Juhlaviikoilla esiintyneen Sturgill Simpsonin Sugar Daddy.

Vinylin pilottijakso on nähtävissä HBO Nordic -palvelussa 14. helmikuuta. Tutustu sarjaan HBO Nordicissa: hbonordic.com/fi/vinyl

©2016 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Office, Inc.

[ILMOITUS]