Ilmoitus: Pikalainan kilpailutus kannattaa – vertailemalla voit säästää jopa satasia

Ottaessasi uutta lainaa tai päivittäessäsi vanhaa, kilpailutus takaa parhaiden etujen löytymisen. Lue parhaat vinkit, kuinka saat parhaat hyödyt.

19.12.2022

Mainos: BonusPanda

Pikalaina pähkinänkuoressa

Pikalaina on kirjaimellisesti laina, joka on hakuprosessiltaan luotettavasti nopea. Laina on aina vakuudeton eli hakijan ei tarvitse vakuuttaa lainasummaa omaisuus- tai henkilötakauksella. Kun pankilla ei mene aikaa vakuuksien arvioimiseen, lainaprosessi helpottuu huomattavasti. Niin hakemuksen käsittely kuin lainasumman siirto tapahtuu korkeintaan 1–2 päivän sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Pikalainan etuliite kertoo myös siitä, että usein lainaa otetaan äkillisiin ja yllättäviin menoihin, jolloin pidemmät, kuten perinteisten pankkien lainat prosesseineen on poissuljettu vaihtoehto. Äkillinen rahantarve ei katso kohdetta, joten ehtojen suhteen pikalaina on joustava ja tietyin reunaehdoin sitä on mahdollista hakea hyvin monenlaisissa tilanteissa sekä hakijaprofiililla. Lue lisää pikalainoista ja lainoja myöntävistä nettipankeista BonusPanda.comissa.

Uusi laina vanhalle

”Lainaa lainalle” ei ole yleisesti suositeltava käytäntö, mutta poikkeustapauksessa on perusteltua kartoittaa tukisiko uusi laina tarpeitasi paremmin. Joskus voi olla esimerkiksi niin, että aiemmin otettu laina vetää talouden turhan tiukalle. Ehkä lainojen yleinen korkotaso on ollut korkealla lainaa otettaessa tai olet mahdollisesti tehnyt takaisinmaksusuunnitelman, joka ei enää sovi nykyiseen taloustilanteeseesi.

Oli syy mikä tahansa, lainankilpailutusta on hyvä tehdä, jos yhtään tuntuu, että kaipaat nykyiseen lainaasi muutoksia. Jotta saat varmasti selkeän kuvan uuden lainan kannattavuudesta, alkuvalmistelut on syytä tehdä tarkkaan. Etenkin jos vanhoja lainoja on useampi, lainojen tarkat yhteenvedot tulee laskea huolella. Useiden lainojen kanssa on entistä todennäköisempää, että uusi laina yhdellä korolla ja kuluilla tulee halvemmaksi. Ole siis tarkkana ja vertaile vaihtoehtoja!

Kilpailutuksen edut

Kilpailutus on ainoa tapa selvittää, kuinka paljon voit parhaimmillasi säästöjä tehdä. Ei pelkästään hinta, mutta myös lainaehdot, vaihtelevat eri lainanmyöntäjien kesken. Kilpailutus on myös asiakaslähtöinen vertailumenetelmä; kilpailevat pankit tekevät suurimman työn puolestasi laskemalla lainalle tarkat kulut sekä esimerkiksi sopivimman maksuajan ja kuukausisumman tuloihisi suhteutettuna.

Kilpailutus kannattaa tehdä aina vertailusivustoja hyödyntäen, siten varmistat saavasi mahdollisimman laajan otannan lainatarjouksia. Lainan todellinen vuosikorko kertoo kaikki lainallesi kertyvät ylimääräiset kulut. Ne voivat vaihdella suuresti lainantarjoajien välillä, kymmenistä jopa satoihin euroihin, joten vuosikorkoa seuraamalla näet selkeiden erot eri pankkien välillä. BonusPanda.com -sivustolla voit helposti vertailla eri nettipankkeja, jotka myöntävät pikalainaa nopeasti.

Tee hakemus huolella

Kilpailutushakemus tehdään netissä lomakkeen avulla. Sen täyttämiseen menee korkeintaan 10–20 minuuttia, riippuen kuinka hyvin olet taustatyösi tehnyt. Koska lainanmyöntö tapahtuu tiettyjä lakia noudattaen, on hyvä olla selvillä hakijan perusvaatimuksista, jotta et tee hakemustasi turhaan.

Hakijalta vaaditaan yleensä 20 tai 22 vuoden ikää ja lainahistorian tulee nuhteeton. Lisäksi hakijan tulee olla asunut Suomessa viimeiset 2–3 vuotta. Vähimmäisansioiden on hyvä olla vähintään 600 € kuukaudessa, mutta yleisimmin lainanmyöntäjien alaraja kulkee 720 € rajamailla. Hakijan on mahdollista liittää mukaan myös kanssahakija, jolloin tulot tarkastetaan yhteisesti ja tällöin myös yleensä lainaehdot paranevat.

Lainalaskurilla voit helposti katsoa millaiselle ajalle takaisinmaksu kannattaa sijoittaa, jotta kuukausierä pysyy kohtuullisena. Aikaväli kannattaa minimoida, jotta kokonaiskulut ei turhaan kasva ylimääräisten kuukausikulujen myötä. Hakemuksesi käsitellään aina henkilökohtaisiin tietoihisi perustuen, joten sen täyttäminen kannattaa tehdä huolella. Hakemuksen täytettyäsi voit jäädä odottelemaan tarjouksia, jotka yleensä tulevat muutamien minuuttien, korkeintaan 24 tunnin kuluttua lähettämisestä.

Lisää luettavaa