Ilmoitus: Viihdehuonetta suunnitellessa budjetti määrää paljon – lainan kilpailutus kannattaa kuitenkin aina

Yhä useampi suomalainen panostaa tänä päivänä kotona viihtymiseen, eikä ihmekään sillä onhan koti meille monesti se rakkain paikka rentoutumiseen.

14.12.2022

Mainos: Axolaina

Mikäli sinulta löytyy kotoa ylimääräinen huone, kannattaakin se ehdottomasti pyhittää aivan erityiseksi viihdehuoneeksi. Kertamaksuna hankinnat voivat kuitenkin olla melkoisen kalliita, jolloin kannattaa tehdä lainan kilpailutus. Axolaina etsii sinulle parhaat lainatarjoukset niin Suomesta kuin muistakin Pohjoismaista.

Axolaina vertailee ja kilpailuttaa puolestasi useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset, joten sinulle jää enemmän aikaa keskittyä tutkimaan viihdehuoneesi sisustusta. Hyvin suunniteltu huone on puoliksi tehty – niinpä omat voimavarat kannattaakin keskittää siihen olennaisimpaan.

Pienemmälläkin viihdehuonebudjetilla on toki mahdollista päästä liikkeelle, mutta silloin laitevalikoimaan kannattaa tutustua internetin myyntipalstoilla aivan upouusien laitteiden sijaan.

Käytettävissä olevasta budjetista riippumatta on kuitenkin olemassa eräitä seikkoja joihin jokaisen viihdehuonetta rakentavan kannattaa kiinnittää huomiota jo suunnitteluvaiheessa. Siitä lisää seuraavaksi.

Pelkkää musiikkia vai myös elokuvia?

Viihdehuonetta suunnitellessa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää sen käyttötarkoitukseen. Kuunteletko enimmäkseen musiikkia, vai onko kodin viihde-elektroniikka tarkoitus valjastaa myös elokuvien katseluun tai videopelien pelaamiseen? Vaikka audiopuolella vain taivas on rajana, pystyy tarkan markan kuluttaja säästämään erityisesti kuvapuolen hankinnoissa mikäli pääasiallinen käyttötarkoitus löytyy musiikista.

Mikäli leffat ja pelit ovat kuitenkin lähellä sydäntä, tämän päivän televisioteknologia ei kuitenkaan ole onneksi enää yhtä kallista kuin vielä muutama vuosi sitten. Parhaan kokemuksen tänä päivänä televisiopuolella tarjoavat QLED- ja OLED -näyttöpaneeleilla varustetut laitteet, mutta siinä missä em. paneeliteknologiat loistavat väreillään, eivät ne välttämättä kuitenkaan tarjoa parasta kokemusta videopelaajille.

Paljon pelaava saattaakin tässä mielessä säästää selvää rahaa, sillä hieman iäkkäämpää LCD-paneeliteknologiaa hyödyntävät pelaamiseen soveltuvat televisiot ovat monesti QLED- ja OLED -televisioita edullisempia. Säästetyt rahat voikin sitten vaikka kätevästi käyttää uuteen pelikonsoliin ja sen oheislaitteiden hankintaan.

Audiopuolella kannattaa sen sijaan kääntyä asiantuntijoiden puoleen hinta-laatusuhteeltaan parhaan 5.1. tai 7.1 -surroundjärjestelmän kokoamiseksi. Varsinaisissa valmispaketeissa kun maksat valitettavan usein melkoista ylihintaa.

Kakusta ei kannata haukata liian suurta palaa!

Huoneen fyysiset mitat kannattaa myös pitää mielessä. Television koko kannattaakin päättää katseluetäisyyden perusteella:

  • 1-2 metriä: 50-55 -tuumainen televisio
  • 2-3 metriä: 55-65 -tuumainen televisio
  • 3-4 metriä: 65-75 -tuumainen televisio

Äänentoiston suhteen apuna kannattaa käyttää hifiliikkeen asiantuntemusta. Varsinkaan kerrostaloasuntoon ei kannata hankkia liian järeää järjestelmää, sillä erityisesti matalilla bassotaajuuksilla on tapana kuulua myös naapuriasuntoihin.

Lopuksi kannattaa muistaa myös ergonomia

Ergonomia on myös tärkeää. Mikäli hankintalistallasi on myös uusi sohva tai nojatuoli, kannattaa se (tai ne) käydä ehdottomasti koeistumassa ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä. Huonekaluja onneksi löytää käytettynäkin – näin vältyt myös kätevästi kokoamisen vaivalta.

Lisää luettavaa