Aina ei mene putkeen – Viisi poikabändiä, joiden ura meni komeasti poskelleen

09.03.2014

Eilen Rumbablogissa julkaistiin Markus Hildenin Rumbassa 2/14 julkaistu poikabändiartikkeli. Nyt jatkamme poikabändien viikonloppua listaamalla vielä viisi yhtyeviritystä, jotka eivät oikein ottaneet tulta alleen.

Teksti: Markus Hilden, kuva: EMI / INDX

1. INDX (2004)
Saattaisi olla hieman sääli nostaa kotimaista INDX-ryhmää epäonnistujien ykköseksi, jos Popstars 2 -sarjassa koottu bändi olisi saanut jotain aikaan. Bändissä ei ollut ainuttakaan kiinnostavaa jäsentä, sen musiikki oli huonoa ja lisäksi ajankohta oli poptrendien suhteen täysin väärä tanssittavaa hömppää esittäneelle ryhmälle, joka hajosi jo elokuussa 2005. Eikä hetkeäkään liian aikaisin.

2. Northern Line (1999)
Brittiporukka Northern Line perustettiin koelaulujen avulla ottamaan osansa 1990-luvun lopun poikabändihuumasta, mutta menestys jäi vaisuksi. Kun tavoite on levyttää hittejä ja saada nimi listojen kärkeen, pari top 20 -sijoitusta on karmea epäonnistuminen. Bändi hajosi kolmen singlen ja ainakin yhtä monen miehistönvaihdoksen jälkeen. Lapsena yhtyeeseen rekrytoitu Toby Campion lähti bändistä lähes heti vanhempien päätettyä, että hän tarvitsee soolouran. Yksi jäsenistä osallistui sikäläiseen Big Brotheriin vuonna 2007.

3. One True Voice (2002)
INDX:n tavoin Popstars: The Rivals -formaatissa perustettu One True Voice sai ohjelmassa vastaansa tyttöbändi Girls Aloudin, josta tuli eräs vuosikymmenen suurimmista popyhtyeistä Britanniassa. One True Voice julkaisi kaksi singleä. Jopa bändistä ulos jääneiden poikien muodostamasta Phixxistä tuli menestyneempi.

4. NLT (2007)
Kun talouden ajat ovat huonot, levy-yhtiöt siirtävät katseensa poikabändeihin, kirjoitettiin Rolling Stonessa vuonna 2008. Se voi pitää paikkansa, tai sitten ei – eihän vuosituhannen vaihteessa mennyt kovin huonosti, kun ’N Sync myi levyjä historiallisen paljon. B2K:n kotina tunnetun Tug Entertainmentin kiinnittämä NLT (Not Like Them) sai biisin Timbalandilta ja lämppärislotin Pussycat Dollsilta, mutta yhtye jäi lopulta vain yhdeksi kuriositeetiksi poikabändihistoriikkiin. Ihan mikä tahansa ei mene läpi edes lama-aikaan.

5. LMNT (2000)
Ne, jotka eivät aivan päässeet vuonna 2000 ABC-kanavan Making the Bandissä muodostettuun O-Towniin, päätyivät LMNT-yhtyeeseen. Kokoonpanon nimi oli aikaansa edellä maailmassa, jossa MGMT ja SBTRKT ovat myöhemmin keränneet suosiota. Gleestä tuttu Matthew Morrison oli hetken yhtyeen jäsen. Hitit? Niitä ei ole.

Lista on julkaistu Rumbassa 2/14.

Lisää luettavaa