Arviossa uusi Tv-resistori: ”Ehkä sä oot pallo mun jalassa, mutta voi mikä pallo sä oot”.

Julkaistaanpa nyt tämä Anton Vanha-Majamaan hehkutuskin aiemmin uutisoidun Tv-resistori-kisan kunniaksi.

Teksti: Anton Vanha-Majamaa, kuva: Lauri Hannus

Tv-resistori: Tv-resistori
Fonal
Naiivi höpöpop on iskelmällisempää ja yhä tyystin ihanaa.

Tv-resistorin edellisestä levystä, puhkikehutusta Serkut rakastaa paremmin -pitkäsoitosta, on vierähtänyt aikaa jo viisi vuotta. Yrjö ”Ykä” Saarisen ja Päivi ”Bääbs” Kankaron duettojen varaan rakentunut naiivi synapop oli niitä harvoja musiikin lajeja, joiden yhteydessä ”kotikutoinen”-termin käyttö on oikeutettua.

Odotettu kolmoslevy lunastaa odotukset ja jopa ylittää ne. Yhtyeen musiikki on entistä tiukemmin kiinni suomalaisessa iskelmäperinteessä. Äänipaletti on sen kautta ehkä hivenen orgaanisempi, vaikka pehmeästi pilisevät syntetisaattorit eivät olekaan hävinneet mihinkään. Eivätkä sen kummemmin kahden solistin kauniisti yhteen sointuvat äänet.

Laulujen tunnelmat vaihtelevat haikeasta melankoliasta välittömään ilotteluun. Kaikki suodattuu yhtyeelle leimallisen naiviteetin lävitse, joka ei koskaan tunnu teennäiseltä, vaikka rajalle paikoin kurkottaakin. Kovin harva yhtye saa hymyilemään niinkuin Tv-resistori laulaessaan ”Pidätkö yllätyksistä / no mä pidän susta, tyhmä”.

Levy päättyy säkeeseen, jota voi kukin toistella mielitietylleen hymysuin: ”Ehkä sä oot pallo mun jalassa, mut voi mikä pallo sä oot”.

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/11

Osaatko tehdä tv-resistoria paremmin kuin Tv-resistori itse? Osallistu Fonal Recordsin remix-kilpailuun!