Fever Ray – Fever Ray

Toinen parkettien partaveitsistä tanssittaa hitaita

The Knifen Karin Dreijer Andersson teki albumillisen musiikkia poikki ollessaan. Eivät välit velipoika Olofiin sentään katkenneet, hän vain uupui. Ruotsitar on kertonut kirjoittaneensa kappaleet eräänlaisessa puolihorroksessa, hereillä mutta unessa.

Knifen edellisen albumin, vuonna 2006 julkaistun Silent Shoutin saatteleman kehumyrskyn ja sitä seuranneen palkintosateen jälkeen Dreijerin sisarukset tarvitsivat aikalisän. Ratkaisu oli oikea, vaikka yleensä veitsi kannattaisi upottaa voihin silloin kun se on vielä kuuma. Knife lienee mieluummin viileä, ja puolivillaisen jatko-osan tekemisen sijaan mystinen duo painui päiväunille.

Kauniimman maskipuoliskon ensimmäinen sooloalbumi ei ole radikaali irtiotto menneistä, vaan pikemminkin yksi puoli yhtyeen tuotannosta. Fever Rayn synkkä äänimaailma tuo väistämättä mieleen Knifen tunnistettavan tuotantojäljen, johon kuljettaa myös laulajattaren kylmä laulu. Kaiken lisäksi Knifen hovimiksaajan Christoffer Bergin nimi lukee tämänkin levyn tekijätiedoissa.

Voi Fever Rayn tahtiin tanssia, mutta hitaammin kuin Knifen.