Larnos Panu – Million Miles

Kaiken maailman ristoasikaiset eivät tee levystä hittiä.

Anna Abreun rumempi puolisko on tehnyt levyn, jolla hän pyrkii nousemaan hentoisen avopuolisonsa kainalosta esiin. Million Milesin kansikuvissa Larnos kantaa kitaraa aurinkolasit silmillään ja poseeraa hihattomassa paidassa missä lie auringonlaskussa. Rivosti käsitellyt kuvat ilmentävät koko levyn tuhoontuomittua sisältöä. Vähällä rahalla on ennenkin yritetty tehdä kalliin kuuloista musiikkia, mutta siinä ei ole tiettävästi vielä kukaan onnistunut.

Larnoksen markkinointikoneisto on hyödyntänyt suurten puheiden vähäisiä kustannuksia. Kansainväliseltä kuulostavat tekijätiedot eivät kuitenkaan tee levystä ulkomailla menestyvää tai Suomeen liian suurta. Löytyy niitä ristoasikaisia muualtakin. Larnoksen oma kädenjälki kuuluu ainoastaan You’re the One I Need kappaleen sanoituksissa, joka sulautuu saumattomasti levyn vetistelevään pehmisrock-linjaan.

Million Milesin kaikki kappaleet kertovat rakkaudesta, mutta ”omalle Anna kullalle” omistettu biisi on hyvin hämmentävä valinta: Tonight I Wanna Cry käsittelee jätetyn ihmisen tuskaa itsesäälin ja itkun sekaisella äänellä. Kappale muistuttaa myös melkoisesti Bette Midlerin tutuksi tekemää Wind Beneath My Wings -patetiaa. Voi tulla rivarissa sanomista.