Pintandwefall: Be My Baby – kaksitoista laulua koko maailmaa määräävästä tunteesta

”Yhtyeen neljäs baby-sanaa nimessään kantava albumi on juuri niin herkkä kuin nimi kertoo. Poissa ovat huutomerkit, hongkongit ja brucewillisit: nyt lauletaan kauniisti rakkaudesta”, kirjoittaa Heini Strand arviossaan.

Arvioteksti: Heini Strand, promokuva: Sarra Keppola

Pintandwefall: Be My Baby
GAEA

Oi beibi, oo mun.

Neljän Pint-jälkiliitteellä varustetun soittajattaren muodostama rockyhtye Pintandwefall on jotain ihan mahtavaa. Vuodesta 2006 lähtien se on antanut äänen niin kaikille nörttityttösille kuin jokaiselle sellaiselle, joka on joskus kokenut tärisyttäviä epävarmuuden hetkiä. Yhtyeen neljäs baby-sanaa nimessään kantava albumi Be My Baby on juuri niin herkkä kuin nimi kertoo. Poissa ovat huutomerkit, hongkongit ja brucewillisit: nyt lauletaan kauniisti rakkaudesta.

Levy sisältää kaksitoista kappaletta tuosta maailmaa määräävästä tunteesta. Siirappista lepertelyä tai hormonihirmuisia rynkytyksiä ei onneksi ole mukana, vaan albumi tarjoaa jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Eräs kappale on omistettu kuvitteelliselle poikaystävälle (Imaginary Boyfriend), toisaalla lauletaan yhdestä tietystä pojasta (Colin).

Pintandwefall saa jopa pakkomielteisestä ihastuksesta kertovan biisin (Soundtrack for Obsession) kuulostamaan herkältä.

Pääasiassa biisit ovat lempeää indiekampetta, joskin soundi on myös hieman alakuloisempaa kuin yhtyeen vuonna 2011 ilmestyneellä edeltäjällä Time Is Right for Romans, Baby. Soitto on edelleen kotikutoista, mutta turhan karu demottelu loistaa poissaolollaan. Hiotusta soinnista saa kenties syyttää äänityskavereita Teemu Markkulaa (Death Hawks) ja Pasi Viitasta (I Was a Teenage Satan Worshipper).

Yhtyeen popherkkyys pääsee levyllä loistavasti esiin. Hienoja nostatushetkiä sisältävät ainakin Colin, Five Years ja On the Run. Levy sisältää myös hienoja lyyrisiä hetkiä, jotka saavat hymyn kasvoille ja virneen mieleen.

Uhkaavasti eteenpäin jolkotteleva mutta valitettavan lyhyeksi jäävä kappale Harmless tarjoaa yhden näistä: ”I don’t say it out loud / Have you any idea / Why are you talking to me? / Don’t you know how gorgeous you are?”. Toisenlainen riimihelmi löytyy biisistä Five Years, joka on kaikella rakkaudella tehty erolaulu. Älä kuule huoli, kaikki kääntyy vielä hyvin: ”Cause in five years time / You’ll be a vet / And I will be dead”. Ja kaikki mukaan!

Arvio on julkaistu Rumbassa 1/13. Albumin voi kuunnella Spotifysta.