Vuonna 1991 Rumban kriitikko halusi haukkua Metallican ”mustan levyn”, mutta kuinkas kävikään?

09.10.2013

Niin kävi, ettei siitä tullut mitään. Neljä ja puoli tähteä viidestä napsahti. Arviouusinnat-sarjassa paneudutaan 18.10. ensi-iltansa saavan Metallica-leffan varjolla heavymusiikin superlevyyn.

Toimittanut: Saku Schildt

Metallican Metallica eli epävirallisesti Black Album oli se levy, joka kohotti metallibändien saralla arvostetun yhtyeen koko maailman suosikiksi. Se oli orkesterin ensimmäinen albumi, joka kohosi Billboardin ykköseksi, ja levy piti paikkaa hallussaan neljä viikkoa putkeen. Tähän päivään mennessä sitä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Metallica palasi levyn tunnelmiin viimevuotisella kiertueellaan ja soitti tuotoksen alusta loppuun – tai oikeastaan lopusta alkuun, kuten reportaasista voi lukea.

Metallican potentiaali havaittiin Rumbassa heti levyn ilmestymisen aikoihin. Kriitikko Eerola myöntää tekstissään, että hänen suunnitelmanaan oli kuunnella levyä samalla tavoin kuin piru lukee raamattua, mutta ei onnistunut: ”Viimeistään The Unforgivenin kitarat karistivat väärän kritiikin kannukset kintuista”, Eerola kirjoittaa.

Lue Rumbassa 16/91 julkaistu juttu alta. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Lue tämä arvio klikkaamalla kuvaa

Lisää luettavaa