Rumbalavalla jytisee deathgrind, kun irti pääsee Carnalation: ”Saran keikan pitissä aukesi joskus nenä”

Kotikaupungin pojat Carnalation soittavat melkeinpä omalla takapihallaan Provinssissa. Se on kaunis asia, ja kaunis olet myös sinä Rumbalavan läheisyydessä hehkuva ihminen, jolla on mahdollisuus päästä kokemaan tämän bändin herkullisen brutaali äänimaailma livenä.

Kuva: Terhi Ylimäinen / Carnalation

Seinäjokelaisen Carnalationin ympyrä tulee niin sanotusti täyteen tämän kesän Provinssissa, sillä bändi on saanut alkunsa samaisilla festareilla vuonna 2008.

Tammikuussa Deathmask-debyyttialbuminsa Spinefarmilla julkaissut Carnalation yhdistelee musiikissaan grindcorea ja death metalia päätähuimaavalla tarmolla. Lopputuloksena on brutaaleinta mahdollista korvakarkkia kaikille äärimetallin ja muutenkin kaikenlaisen hyvän musiikin ystäville.

Bändissä soittavat vokalisti Jonne Soidinaho, kitaristit Arttu Hakanen ja Anssi Rissa, basisti Niko Mäenpää ja rumpali Rami Rissa.

Sielua murjovan kauniisti vyöryvää Carnalationin väkivaltaista äänimaisemaa pääsee onneksi ihastelemaan kesän festareilla, kuten jätkien kotikaupungissa Seinäjoella.

Carnalation soittaa nimittäin Provinssirockin Rumbalavalla sunnuntaina 17. kesäkuuta. Provinssirockin ohjelma on muuten nyt valmis, tsekkaa koko lineup täältä.

Millaisilla tuntemuksilla kesän tulevia keikkoja sitten odottelee Carnalation? Kuinka monta ruumiinosaa pystyy rikkomaan yhden moshpitin aikana?

Bändin vokalisti Jonne kertoo ja muistelee syntyjä syviä.

• Millaisella mielellä odotat tulevan kesän festarikeikkoja? Ovatko ne sinulle keikkavuoden kohokohta vai esiintymisiä muiden joukossa?

”Kyllä kesä on aina keikkavuoden kohokohta.”

• Miten festivaalikeikat eroavat normaaleista klubikeikoista?

”Ihmiset ovat kauniimpia ja mukavampia. Jopa grindcore-keikoilla.”

• Viihdytkö festareilla esiintymisen lisäksi myös katsojana? Millaisia reissusi ovat: non-stop sekoilua vai piknikkiä ja brunssia?

”Joo kyllä nuorempana tuli käytyä, mutta ei enää ehkä sen vuoksi, että ne olivat non-stop sekoilua. Ei vanha jaksa…no ei kai! Totta kai jaksaa!

• Onko sinulla erityisiä muistoja Provinssirockista? (esiintyjänä tai vierailijana)

”Kyllä viime vuoden esiintyminen jäi Provinssissa mieleen elävästi. Provinssimuistoja löytyy useita myös yleisön puolelta. Muun muassa Saran keikan pitissä aukesi joskus nenä.”

• Tänä vuonna festivaalin esiintyjälistassa on monenlaista menijää Slayeristä Pendulumiin ja Eläkeläisistä Bat for Lashesiin. Kenet kollegasi haluaisit mieluiten tavata backstagella, ja mistä haluaisit hänen kanssaan keskustella?

”Saran haluaisin nähdä. Joalta haluaisinkin kysyä, että onko uuden levyn viimeisen raidan avausline: Kun ostan vanhaa laivaa vai Kun nostan vanhaa laivaa vai Kunnostan vanhaa laivaa? Todella hämmentävää.”

Kuuntele alta vielä pari biisiä bändin Deathmask-albumilta: