Sallan ja Miron matka maailman ympäri lopettaa – ”Olemme pahoillamme”, sanoo Miro Palokallio haastattelussa

04.11.2015

Elokuussa toisen albuminsa julkaissut Sallan ja Miron matka maailman ympäri yllätti tänään ilmoittamalla lopettavansa toimintansa. Uutinen tulee odottamattomaan ajankohtaan, kun yhtye on kavunnut tasaisen varmasti ylöspäin suomalaisen popmusiikin kentällä, ja bändin toisen levyn promokiertuekin on kesken. Mitä on tapahtunut?

Lähetimme yhtyeelle muutaman kysymyksen aiheesta, ja Miro Palokallio vastasi kysymyksiin ripeästi. Lue haastattelu alta. Orkesterin jäähyväiskeikka järjestetään Helsingin Kuudes linja -klubilla 17. joulukuuta.

Miksi päätitte lopettaa? Yhtyeenne on ollut ainakin ulkoa päin katseltuna tasaisessa nousussa, joten ilmoitus tuli yllätyksenä.

”Menestyksellä tai sen puutteella ei tosiaan ollut päätökseen vaikutusta. Tämähän tulee kaikin puolin hullulla hetkellä, kun viimeisin single oli hitti, levy sai kehuja ja keikoilla on porukkaa. Tämä on melko puhtaasti ihmissuhdejuttu, vaikka tietyllä kunnianhimollakin oli vaikutusta.”

Oliko päätös pitkän kypsyttelyn tulos, vai onko tapahtunut jotain ratkaisevaa lyhyen ajan sisällä?

”Olemme käyneet Sallan kanssa keskusteluja käytännössä koko kuluneen vuoden. Päätös syntyi pari kuukautta sitten. Tarve lopettaa jo tänä vuonna yllätti minut.”

Onko teillä mielessä uusia musiikkiproduktioita, mihin aiotte ryhtyä nykyisen kokoonpanonne jälkeen? Aiotteko vielä tehdä yhdessä jotain?

”Sallan puolesta en voi vastata, mutta minulla on nyt ollut tässä aikaa pohdiskella. Vuosi sitten perustamani yhtye Valkeat varjot aktivoituu nyt hiljalleen, mutta eniten aion panostaa musiikkiin oman nimeni alla. SMMMY:n Aku ja Aarni ovat mukana kummassakin kokoonpanossa. Ville keskittyy käsittääkseni muusikon opintoihinsa, mutta mielellään soittaisimme hänen kanssaan jatkossakin.”

Onko jäähyväiskeikoillanne tiedossa jotain erityistä?

”Viimeisissä keikoissamme on kyse syksyn kiertueemme jäljellä olevista keikoista, eli mitään kattavaa jäähyväiskiertuetta ei tule. Täysillä vedetään, niin kuin aina, mutta varsinaisella jäähyväiskeikalla Kuudennella linjalla voi odottaa melko erityistä meininkiä.
Tosin tämän viikon perjantaina Tampereella on kyllä historiamme ensimmäinen ja viimeinen akustinen duokeikka, että sikäli jotain ainutlaatuista on luvassa jo ennen joulukuuta.”

Minkä nimeäisitte tässä vaiheessa yhtyeenne uran kohokohdaksi?

”Toisen levymme valmistuminen oli minulle henkilökohtaisesti suurin saavutus. Yhtyeemme muistelee lämmöllä parin viikon takaista Helsinki–Tampere–Jyväskylä–Oulu-rundia, jolla jokainen mesta oli melko lailla täynnä, ihmiset lauloivat mukana ja soittomme kulki itsevarmasti. Tuntui samaan aikaan haikealta ja voitokkaalta.”

Mitä terveisiä haluaisitte lähettää musiikkinne ystäville?

”Olemme pahoillamme.”

Lisää luettavaa