Yhteistyötä Ed Sheeranin kanssa, yhteydenpitoa fanien kanssa ja omaehtoisia valintoja – haastattelussa Helsinkiin saapuva indieräppäri Hoodie Allen

Hoodie Allen on tuottelias tekijä.

05.09.2016

Hoodie Allen esiintyy Helsingissä Korjaamolla tämän viikon perjantaina 9. syyskuuta. Haastattelimme parhaillaan Euroopassa kiertävää räppäriä. Haastattelussa käsitellään niin ajatuksia musiikista, toimimisesta itsenäisenä artistina, työskentelystä Ed Sheeranin kanssa, sekä yhteydenpidosta fanien kanssa.

Räppäät kappaleessasi, että et ole laulaja, ainoastaan räppäri kauniilla äänellä. Kuinka kuvailisit musiikkiasi ihmisille, jotka eivät vielä tunne sinua kovinkaan hyvin?
”Kuvailisin sitä sekoitukseksi hip hoppia ja pop-musiikkia. Minä todellakin arvostan vahvoja räppejä ja biisin kirjoitusta, mutta olen myös hulluna suuriin kertosäkeisiin. Uskon, että fanini rakastavat sitä, että saavat näitä molempia elementtejä musiikistani. Se tekee keikoistani todella hienon kokemuksen.

Mitä haluat saavuttaa musiikillasi?
”Ensinnäkin se on luova kanava kaikille ajatuksille, jotka haluan ulos päästäni. Lopputulema on kuitenkin se, että haluan muuttaa ihmisten fiiliksen, päivän ja elämän. Haluan luoda soundtrackin niille, jotka löytävät pakopaikan musiikista.”

Sinulla on laaja ja lojaali fanikunta. Tietysti sen koko määräytyy myös musiikin laadun mukaan, mutta mitä vinkkejä antaisit nouseville artisteille heidän oman fanikuntansa rakentamiseen?
”Julkaise ainoastaan musiikkia, josta olet itse kaikkein ylpein. Laatu korvaa määrän. Kun alat saamaan faneja, niin osoita välittäväsi heistä, olemalla esimerkiksi yhteydessä heidän kanssaan.”

Sinulla on tapana jutella fanien kanssa sosiaalisen median välityksellä. Onko sinulla tästä mitään hauskoja tarinoita kerrottavana?
”En tiedä hauskasta. Yksi suosikkiasioistani on kuitenkin se, että ensin juttelen faneilleni Twitterin välityksellä ja tutustun heihin. Lopulta kun tapaan heidät keikalla, niin se on todella hieno tilanne. Ikään kuin olisin tuntenut heidät jo todella kauan.”

Olet julkaissut kaksi levyä ja kolme ep:tä neljässä vuodessa. Onko tänä vuonna tulossa vielä lisää musiikkia?
”Toivon niin! Työstän uutta levyäni tällä hetkellä.”

Julkaiset itse levysi. Mitä ajattelet levy-yhtiöistä? Tarvitseeko artistit niitä enää?
”On monenlaisia etuja toimia levy-yhtöiden kanssa. Yksi suurimmista on maailmanlaajuinen tiimi ja pr-porukka, joka pyrkii saamaan kappaleitasi radiosoittoon. Jos tälläiset asiat ovat tärkeitä sinulle artistina, niin on varmastikin hyötyä toimia isomman yhtiön kanssa. Se, että toimii itsenäisesti tarkoittaa myös sitä, että saat itse päättää omista asioista. Resurssisi ja aikasi ovat vaan tiukemmalla. Olen kuitenkin itse havainnut, että pysyn kunnianhimoisena, vaikka teenkin kaiken itse.”

Yksi suurimmistasi hiteistäsi Suomessa on All about it. Olet tehnyt kyseisen kappaleen Ed Sheeranin kanssa. Millaista on työskennellä artistin kanssa, joka on yksi maailman suurimmista poptähdistä?
”On hienoa työskennellä Edin kanssa. Unohdan usein, että kuinka tunnettu hän onkaan. Olemme tunteneet toisemme kauan ja hän on aina ollut sama ystävällinen ja hauska persoona. On harvinaista nähdä yhdistelmä sellaista talenttia ja nöyryyttä. On ilo, että voin kutsua häntä ystäväkseni.”

Olemme kuulleet, että sinulla on todella energisiä keikkoja. Mitä voimme odottaa Suomen keikaltasi?
”Juuri sitä! Rock-show yhdistettynä hip hoppiin. Esiinnymme kokonaisella bändillä ja vedämme todella energisen keikan joka ilta. Haluan, että jokainen lähtee keikalta sillä ajatuksella, että he näkivät lavalla ihmisiä, jotka rakastavat sitä mitä tekevät.”

Liput ennakkoon Tiketistä alkaen 28,50 euroa. Lämppäreinä toimivat William Bolton ja Bryce Vine. Keikka on ikärajaton.

Lisää luettavaa