Hiljainen kesäviikko – Tuomari Nurmio nousi Rumban listan kärkeen

Perttu Saksa

Tales of Judge Bone nousi yllättäen ykköseksi neljännellä listaviikollaan. Vuoden toistaiseksi menestynein listalevy ei sen sijaan ole mikään yllätys.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Perttu Saksa.

Tuomari Nurmion englanninkielinen levy Tales of Judge Bone ehti keikkua muutaman viikon kärjen tuntumassa, mutta nyt se nousi uutuuksien puuttuessa jopa kärkeen. Ykköstila on Nurmion ensimmäinen.

Whitesnaken The Purple Album nappasi parhaan sijansa toistaiseksi eli nelospaikan. Viikon korkein uutuus on Refusedin paluulevy Freedom sijalla kuusi. Neil Youngin ja The Promise of the Realin The Monsanto Years pääsi seitsemänneksi. Kolmen uutuuden ketjun täydentää High on Firen Luminiferous kahdeksantena.

Tuskassa esiintyneet Sabaton ja In Flames palasivat mukaan tuoreimmilla levyillään. Jess and the Ancient Ones -porukan Exploding Eyes Orchestra -projektin I debytoi 13:ntena ja Uniikin Pikku prinssi 14:ntenä.

Vuosi on puolessa, joten on hyvä katsastaa myös, mitkä levyt ovat menestyneet parhaiten viikkolistoilla. Sijoituspisteperusteisen rankingin kärjessä on tietenkin taas top teniin kivunnut Nightwishin Endless Forms Most Beautiful (#1, 2015). Kakkospaikkaa hallitsee Mokoman Elävien kirjoihin (#1, 2015) ja kolmantena on Haloo Helsingin viimevuotinen Kiitos ei ole kirosana (#1, 2014), jonka paras saavutus tänä vuonna on kolmas tila. Siitä ilmestyi uusi painos keväällä. Haloo Helsingin haastaa tiukasti melko tuore julkaisu eli Faith No Moren paluualbumi Sol Invictus (#1, 2015).

Rumban Albumilista 25.6.–1.7.2015
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (2.) TUOMARI NURMIO & HOEDOWN: Tales of Judge Bone
2. (1.) LINDEMANN: Skills in Pills
3. (4.) MUSE: Drones
4. (10.) WHITESNAKE: The Purple Album
5. (3.) LASTEN HAUTAUSMAA: Lasten hautausmaa
6. (-) REFUSED: Freedom
7. (-) NEIL YOUNG & THE PROMISE OF THE REAL: The Monsanto Years
8. (-) HIGH ON FIRE: Luminiferous
9. (11.) NIGHTWISH: Endless Forms Most Beautiful
10. (re) SABATON: Heroes
11. (5.) ADAM LAMBERT: The Original High
12. (6.) FAITH NO MORE: Sol Invictus
13. (-) EXPLODING EYES ORCHESTRA: I
14. (-) UNIIKKI: Pikku prinssi
15. (16.) LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI: s/t
16. (14.) ERI ESITTÄJIÄ: Voicen kesähitti 2015
17. (9.) HALOO HELSINKI: Kiitos ei ole kirosana
18. (13.) TIMO LASSY: Love Bullet
19. (18.) PAPERI T: Malarian pelko
20. (re) IN FLAMES: Siren Charms

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.