Vinyylipainoksella taas Rumban listan kärkeen – Nyt asialla Poets of the Fall

Vankkaa suosiota yhä nauttiva rock-yhtye onnistui viemään kolmen vuoden takaisen Temple of Thoughtin viimein kärkeen julkaisemalla sen vinyylinä.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Olli Haveri.

Tänä vuonna on ollut yksi varma tapa saalistaa korkea sijoitus Rumban listalla: omaamalla innokkaan fanikannan ja julkaisemalla vanha levy uudestaan lp-muodossa. Näitä esimerkkejä on mukana lähes viikoittain, mutta nyt kärjessä on jopa levy, joka ilmestyi vasta 2012, mutta pääsi kärkeen vasta nyt lp-julkaisuna.

Temple of Thought on Poets of the Fallin toinen ykkönen Twilight Theaterin (2010) jatkoksi. Se ylsi tuoreeltaan kakkoseksi ja nyt saavutettu listaviikko on seitsemäs. Levy on siis menestynyt hienosti, mutta silti sen kärkisija voidaan kuitata lähinnä listalla potentiaalisesti listalla menestyvien uutuusnimikkeiden vähyydellä – minkä ansiosta esimerkiksi Haloo Helsinki (kaksi levyä), Nightwish ja Tuomari Nurmio pärjäävät myös jatkuvasti.

Viikon korkeimmaksi uutuudeksi veikkasin etukäteen Tame Impalan Currentsia, mutta se ei yltänyt seitsemättä sijaa ylemmäs – mikä sekin on toki bändin uran paras saavutus. Sen sijaan Powerwolfin Blessed and Possessed debytoi kolmantena, joka on heidän ensimmäinen top ten -merkintänsä.

Voice-kanavan kesähittikooste on ensimmäistä kertaa top tenissä. Jenni Vartiaisen Terra (#3, 2013) palasi 11:nneksi ja sijalla 14 debytoi rock n’ roll -yhtye Hard Actionin Sinister Vibes. Perään se sai The Chemical Brothersin Born in the Echoesin, Teddy’s West Coastersin esikoisen ja mainion dokumentin ansiosta taas ihmisten stereoissa raikaavan Amy Winehousen Back to Blackin (#9, 2011). Viikon viimeinen uutuus on Flow Festival -vieras Years and Yearsin Communion sijalla 19.

Rumban Albumilista 16.–22.7.2015
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (re) POETS OF THE FALL: Temple of Thought
2. (12.) HALOO HELSINKI: Kiitos ei ole kirosana
3. (-) POWERWOLF: Blessed & Possessed
4. (4.) NIGHTWISH: Endless Forms Most Beautiful
5. (11.) TUOMARI NURMIO & HOEDOWN: Tales of Judge Bone
6. (1.) CRADLE OF FILTH: Hammer of the Witches
7. (-) TAME IMPALA: Currents
8. (re) ERI ESITTÄJIÄ: Voicen kesähitti 2015
9. (9.) MUSE: Drones
10. (2.) LASTEN HAUTAUSMAA: Lasten hautausmaa
11. (re) JENNI VARTIAINEN: Terra
12. (10.) LINDEMANN: Skills in Pills
13. (re) HALOO HELSINKI: Maailma on tehty meitä varten
14. (-) HARD ACTION: Sinister Vibes
15. (-) THE CHEMICAL BROTHERS: Born in the Echoes
16. (-) TEDDY’S WEST COASTERS: Volume 1
17. (re) AMY WINEHOUSE: Back to Black
18. (8.) PARADISE LOST: The Plague Within
19. (-) YEARS & YEARS: Communion
20. (3.) BETWEEN THE BURIED AND ME: Coma Ecliptic

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.