UMK 18: Kohtasimme illan päätähdet lehdistötilaisuudessa

Jami Järvinen katseli sämpylä kädessä, kuinka UMK:n lehdistötilaisuudessa ei sanottu juuri mitään oikein mistään.

05.03.2018

UMK 18: Lehdistötilaisuus
3.3.2018
Espoo, Metro-areena

Krista Siegfrids on pukeutunut avaralla pääntiellä varustettuun housupukuun, joka saa hänet näyttämään oranssilta pyykkipojalta. Hänen kasvonsa punottavat juuri päättyneen kenraaliharjoituksen jäljiltä. Siegfrids puhkuu ja puuskuttaa toivottaessaan kaikella asiaankuuluvalla tekoreippaudella joukkoviestimien edustajat tervetulleiksi.

Saara Aalto on toista maata. Hän vaikuttaa kuin pakasta vedetyltä. Ei tuo ole ihminen, vaan kone.

Aalto keikistelee valokuvaajille tottunein ottein. Hänen pirtsakka hymynsä pysyy kasvoilla niin muuttumattomana, ettei sitä voisi sanoa enää edes teennäiseksi.

Lehdistölle on varattu tuoreella ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyjä sämpylöitä.

Siegfrids kysyy Saara Aallolta tämän suosikkibiisiä kolmesta kilpailukappaleesta.

”Se vaihtuu koko ajan”, Aalto vastaa naurusta kihertäen.

Siegfrids yhtyy naurunremakkaan. On se vaan niin hauska.

Lehdistöä hellitään lopulta Saara Aallon suosikkikohdilla kilpailukappaleissa. Monstersissa se on toisessa säkeistössä, jossa Aalto tanssii tyttöjen kanssa. Dominossa se on kävely catwalkilla pyrojen loisteessa. Ja Queensissa taas kerran tanssiminen.

Sämpylät olisivat kyllä kaivanneet jotain muutakin sisälleen kuin tomaatit ja salaatinlehden. Raastettua sitruunaa edes.

Krista kutsuu paikalle Mel C:n.

44-vuotias entinen tähti näyttää todella hyvältä. Hän hehkuu samaa itsevarmuutta kuin kauneuskilpailun viimevuotinen voittaja, joka on juuri luovuttanut sietämättömän rihkamatiaransa jollekulle keskenkasvuiselle tätimeikatulle naisoletetulle, joka selittää parasta aikaa iltapäivälehdistölle aikovansa pysyä kihloissa rippikouluheilansa kanssa.

Krista tietää Mel C:n käyneen Suomessa ennenkin. Hän kysyy, mitä Mel muistaa Spice Girlsin keikalta parikymmentä vuotta sitten Hartwall-areenalla. Sporty Spice miettii hartaasti, muttei keksi mitään sanottavaa konsertista, jonka jälkeen yhtye hajosi. Ilmeisesti niitä muistettavia asioita on jälleen kerran niin monia.

Joka tapauksessa Melaniella olisi albumi ja kiertue annettavanaan maailmalle. Tästä kipitetään aasinsiltaa pitkin takaisin Spice Girlsiin, joka antoi Mel C:lle mahdollisuuden kiertää planeettaa. Tätä hän aikoo palata tekemään ikuisesti.

”Forever!” Krista mylväisee.

”Forever!” Mel C vastaa.

Lehdistötilaisuus päättyy kestettyään viisitoista minuuttia. Sämpylästä jää suuhun tympeä maku.

Jatka lukemista: raportti illan päätapahtumista löytyy tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa