Suomen EMI:n toimitusjohtaja: ”EMI:llä menee hyvin, mutta sen omistajalla ei”

09.02.2010

EMI Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki kommentoi maailmalta kantautuneita synkkiä uutisia perinteikkään levy-yhtiön tilasta. EMI:n suomalaisartisteihin kuuluu muun muassa juuri Vienti-Emmalla palkittu The 69 Eyes (kuvassa).

Teksti: Janne Flinkkilä, kuva: Ville Juurikkala

Maailmalla uutisoitiin viime viikolla EMI Groupin rahoituskriisistä. Madonlukuja konsernille luki muun muassa brittilehti The Guardian. Viime lauantaina New York Times kirjoitti artikkelin EMI:n elokuussa 2007 ostaneen sijoitusyhtiön Terra Firman ja sen päärahoittajan Citigroupin kiistasta.

Suomessa asiasta on kirjoitettu Rumbablogin lisäksi Taloussanomissa.

EMI Finlandin toimitusjohtajan Wemppa Koivumäen mukaan ”useissa jutuissa tuntuu, että puurot ja vellit menee koko ajan sekaisin”.

”Faktaa on se, että EMI teki viime vuonna 263 miljoonaa puntaa voittoa ja on myös rahoituksellisesti hyvässä jamassa”, hän sanoo.

”Huonossa jamassa on sen sijaan EMI:n omistaja eli Maltby Limited, jota Terra Firma käytti EMI:n ostamiseen ja jolle on kaadettu koko lainapääoma. Eli EMI:llä menee hyvin, mutta sen omistajalla ei.”

Koivumäki myöntää, että omistajan tilanne voi vaikuttaa myös EMI:n toimintaan, mutta hänestä ”niitä skenaarioita on turha lähteä spekuloimaan”.

Alalla pitkään liikkuneet huhut EMI:n ja Warner Musicin fuusiosta ovat nousseet taas pinnalle. Koivumäellä ei ole asiaan mitään uutta sanottavaa.

”Toi fuusio on ollut nyt noin 15 vuotta ilmassa – välillä enemmän, välillä vähemmän. Jotenkin siihen on jo niin kyllästynyt, että vaikea sitä on hirveästi kommentoida.”

Lisää luettavaa