Tavastian Pokla on kuollut

23.02.2012

Tavastian legendaarisin ovimies on kuollut. Klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaan mukaan sydämellinen mies oli koko Tavastian sielu. Otamme osaa läheisten suruun.

Kuva: Lassi Kaaria

Tavastian ovimiehenä vuodesta 1991 toiminut Pokla menehtyi Juhani Merimaan mukaan torstain vastaisena yönä työpaikallaan sulkemisajan jälkeen. Klubin pitkäaikaisin ovimies menehtyi ilmeisesti sydänkohtaukseen. Hän oli kuollessaan 52-vuotias.

Pokla oli mies, joka tunsi kaikki, ja jonka kaikki tunsivat. Mies, joka oli pidetty, mutta joka myös osasi olla työssään tarpeen tullen tiukka.

”Moni ei välttämättä pidä ovimiehen työtä tärkeänä työnä, mutta minulle Poklan työllä oli korvaamaton merkitys. Hänellä oli pelisilmää ja uskomaton kasvomuisti”, Merimaa sanoo.

Merimaan mukaan sydämelliseksi kuvailtu mies oli koko Tavastian sielu.

”Hän oli sopivalla tavalla sivistynyt ja aidosti kiinnostunut ihmisistä ja asioista. Ei tuollaisia ihmisiä vaan kasva joka päivä”, Merimaa sanoo.

Miten Tavastialla soittaneet muusikot muistavat tämän maineikkaan portinvartijan? Lue Kauko Röyhkän, Samae Koskisen, Jarkko Martikaisen, Olavi Uusivirran ja Kaarle Viikatteen muistot tästä.

Lisää luettavaa