18 vuotta nipplegatesta – ”Sitä ei olisi pitänyt tapahtua”, sanoo Janet Jackson uudessa dokumentissa, nyt katsottavissa

Neliosainen Janet Jackson. -dokumenttisarja C Moressa ja MTV-palvelussa.

11.02.2022

Janet Jacksonin tarinan kertova neliosainen dokumenttisarja Janet Jackson. on katsottavissa C More- ja MTV-palveluissa. Viisi vuotta työstetty dokumentti on saanut ristiriitaisen vastaanoton: harvinaisen ja ennen näkemättömän arkistomateriaalin määrää on kiitelty, mutta Jacksonin elämän kipukohtien käsittelyä kritisoitu silotelluksi.

Selvää on kuitenkin, että Janet Jackson on määrätietoinen ja näkemyksellinen artisti, joka on kärsinyt seksismistä ja misogyniasta. Miehet ovat olleet hidasteina ja esteinä Jacksonin uralla ja henkilökohtaisessa elämässä.

Absurdein esimerkki tästä on tietenkin 18 vuotta sitten sattunut kömmähdys Super Bowlin puoliajalla. Palanen Jacksonin asusta jäi Justin Timberlaken käteen paljastaen hänen rintansa. Siitä nousi etenkin Yhdysvalloissa kohu, jota oli jo silloin vaikea ymmärtää pohjoismaisen liberaalista vinkkelistä. Kohulla oli kuitenkin pitkäkantoisia negatiivisia seurauksia Jacksonin uralle. Nipplegateksi nimettyä kohua käydään läpi dokumentin viimeisessä jaksossa.

”Sitä ei olisi pitänyt tapahtua”, sanoo Janet Jackson.

”Ymmärrän, että syyllisiä halutaan löytää, mutta kaikkien on aika mennä eteenpäin. Olemme Justinin kanssa ystäviä edelleen.”

Tämänvuotinen Super Bowl pelataan tulevana viikonloppuna. Puoliaikashow’sta vastaa Dr. Dre, jonka rinnalla nähdään Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Mary J. Blige ja Eminem.

Lisää luettavaa