1990-luvun hittibändiä syytettiin natseiksi: ”Jos olisitte vilkaisseet levymme kantta niin olisitte huomanneet, että olen tummaihoinen nainen”

Skunk Anasie joutui hämmentävien syytösten kohteeksi.

Tämän vuoden alussa uusimman, järjestyksessään kuudennen albuminsa Anarchytecture julkaissut Skunk Anansie muisteli Team Rock-radiokanavalla välikohtausta, joka sattui vuonna 1999.

Brittiyhtye oli kiertueella USA:ssa, kun eräässä kaupungissa (jonka nimeä Skunk Anansien jäsenet eivät valitettavasti suostu mainitsemaan) nousi kohu Skunk Anansien mahdollisista natsisympatiosta. Yhtyeellä oli ensimmäisellä, vuonna 1995 ilmestyneellä levyllään kappale nimeltä Little Baby Swastikkka. Biisi on toki voimakas kannanotto natseja ja rasismia vastaan, mutta se ei kyseisen kaupungin toimittajia estänyt vetämästä esiin natsikorttia ihan kunnolla. Skunk Anasien keikka peruttiin, silä toimittajat päättelivät nohevasti Skunk Anasien jäsenten olevan uusnatseja.

Yhtye itse ei asiasta kuullut ennen kuin oli saapunut jo kaupunkiin päivällä ennen keikkaa.

”Pääsimme kyseiseen kaupunkiin ja kävelimme ulos kiertuebussista radioasemalle antamaan haastattelua. Radioasemalla henkilökunta tuijotti meitä todella pitkään ja he tokaisivat meille, että emme ole varmaankaan kuulleet uutisia?” Skunk Anasien laulaja Skin kertoi haastattelussa.

”Repesin aivan hillittömään itkunauruun. Kerroin heille miten olen tummaihoinen, ja jos kyseiset natsisympatioistamme huudelleet toimittajat olisivat vilkaisseet levymme kantta, he olisivat ehkä saattaneet tarkkasilmäisesti jopa huomata tämän. Natsihysteeriset toimittajat kertoivat minun ja bändikaverini Acen olevan kaljuja, ja tämäkin oli kuulemma osoitus siitä, että olemme natseja. Minä ajelen tukkani esteettisistä syistä ja Ace kaljuuntuu muuten vain!”

No, keikkapaikka saatiin kuin saatiinkin säädettyä illaksi. Alkuperäisen keikkapaikan yleisökapasiteetti oli 250 ihmistä, ja se oli loppuunmyyty. Skunk Anansie siirrettiin 3000 ihmistä vetävälle keikkapaikalle.

”Vähemmän yllättäen tunnelma ei ollut 3000 ihmistä vetävässä paikassa sitten ihan samanlainen kuin loppuunmyydyllä pikkuklubilla olisi ollut”, Skin kertoi haastattelussa.