40 vuotta sitten perustettiin Suomessa todellinen kulttibändien kulttibändi – nyt se tekee paluun

Shadowplay tekee paluun!

03.10.2022

Shadowplay jos jokin on todellinen kulttibändi. Urallaan se julkaisi kolme albumia, ja niitä kaikkia voi pitää vilpittömästi mestariteoksina.

Yhtye perustettiin 40 vuotta sitten. Keikkaillut se on lähivuosina lähinnä todella säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt se tekee ”virallisen” paluun Helsingin Bar Loosessa. Tapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin ke 5.10. klo 9.00.

Tapahtuman Facebook-sivu kertoo seuraavaa:

”40 vuotta sitten kaksi nuorukaista päätti perustaa bändin. Punk ja uusi aalto oli koluttu läpi ja piti etsiä jotain uutta, lähteä matkalle intuition ja vaistojen varassa, vailla huolta siitä, minne päädytään. Bändin nimeksi tuli Shadowplay ja nimensä mukaisesti se tuntui leikkivän varjoissa täysin omassa maailmassaan ja valovuosien päässä valtavirrasta, vaikka saikin osakseen arvostusta ulkomaita myöten. Jopa takavuosien nirppanokkaiset brittiläiset rockraamatut NME ja Melody Maker ihastuivat Shadowplayhin.”

”Tärkeintä kuitenkin on matkan ja etsimisen jatkuminen, pitkistäkin keikkatauoista huolimatta. Siksi Shadowplay aktivoituu taas ja katsoo, mihin suuntaan tällä kertaa lähdetään. Mukana menossa on toinen nelikymppinen, Bela Lugosi -klubi, jonka DJ:t Samurai-Timppa ja Herbert Hop nousevat esikuvaansa kunnioittaen arkuistaan ja herättävät legendaarisen klubinsa eloon”, sivuilla jatketaan.

Illan aikana vietetään kesällä ilmestyneen Bändilaboratorio – Tarinoita Lepakkoluolasta -kirjan jälkijulkkareita.

Tsekkailen tapahtuman Facebook-sivu täältä.

Lisää luettavaa