Se kesälauantai, jolloin Kallion kadut muuntautuvat taiteen, kulttuurin ja hyvän fiiliksen keskittymäksi – Kallio Block Partyt ovat täällä taas!

Tärkein neuvo: tutustu, kiertele, näe ja koe.

05.08.2016

Jos vietät kuluvana viikonloppuna aikaa pääkaupunkiseudulla, ota suunnaksi Helsingin Kallio. Tulevana lauantaina Kalliossa laitetaan nimittäin pystyyn järjestyksessään kuudennet korttelijuhlat, eli tutummin Kallio Block Partyt.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunginosan kadut täyttyvät yhden päivän ajaksi ihmisvilinästä, kulttuurista, taiteesta, hyvästä ruoasta ja iloisesta meiningistä. Voiko sitä muuta edes toivoa?

”Odotamme hemmetin hyviä bileitä, uusia ihmisiä ja tyytyväisiä artisteja” summaa KBP2016-aktiivi Elska odotuksiaan.

Kaikille avoimen tapahtuman tarjonta on sen verran monipuolinen, että mielekästä nähtävää ja koettavaa löytyy varmasti jokaiselle. Tapahtuma-alue on myös aikaisempaa laajempi: se levittäytyy Ympyrätalolta Tokoinrantaan, sekä Kallion linjoilta Porthaninkadulle saakka.

”Tänä vuonna ohjelmaan kuuluu myös muun muassa katusirkusta ja skeittausta. Lisäksi Kallion kirkon voi kokea nyt hieman erilaisella tavalla, sillä siellä soitetaan elektronista musiikkia. Kallion koulun pihalla järjestetään vuorostaan vanhan ajan tanssit”, Elska luettelee.

Järjestäjät muistuttavat myös leikkipuisto Linjassa sijaitsevasta isosta lasten alueesta sekä etnisten ruokalajien laajasta tarjonnasta.

Kallio Block Partyjen painopisteenä tänä vuonna on uusien ja lupaavien artistien esiin tuominen, mutta esimerkiksi Hakaniemen metroaseman edustalla olevalta lavalta voi bongata aavistuksen tutumpia nimiä. Päivän mittaan lavalla keikkailevat muun muassa Solonen ja Kosola, Gasellit, Toinen Kadunpoika sekä Galaktiset Gangsterit.

Erilaisiin musiikkigenreihin erikoistuneita dj:tä löytyy Block Partyistä niin paljon, että valinnanvaikeus iskee. Toisen linjan ja Suonionkadun risteyksen tuntumassa bailataan elektropopin, housen, teknon ja diskon tahtiin, Hakaniemen metroaseman edustalla meininki muuttuu illan mittaan psykedeelisiin trance-tunnelmiin.

Kolmannen linjan ja Siltasaarenkadun risteyksen valtaa vuorostaan yhteisö nimeltään YGSLiFE, avaavammin You Got Swag life. Tällä lavalla keikkailevat nousevat rap-artistit, kuten Djangomayn ja Bentality. Tanssimusaa tarjoilee myös Toisen linjan alussa sijaitseva, kauttaaltaan valkoinen ALLKIND -terassi, jonka katto on rakennettu ilmapalloista. Tokoinrannan jätskikioskin kulmilla esiintyy vuorostaan tuoreita ja mielenkiintoisia yhtyeitä, muun muassa Madcraft, Ylona, Pete Koski sekä OHYESSHESABITCHBUTNOTYOURS .

Elskalla sekä muilla KBP-aktiiveilla on takataskussaan myös oleellisia vinkkejä ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuville henkilöille. Ja no, miksei muillekin.

”Liiku ja kulje, älä missään nimessä jää jumittamaan paikallesi. Nauti kaupungista ja ota siihen sellaista kosketuspintaa, mikä muina aikoina ei ole mahdollista. Voit vaikka maata raitiovaunukiskoilla ja kävellä keskellä katua. Lauantaina Kallio on meidän.”

Lisää luettavaa