Aerosmithin Steven Tyler kiistää syytteet alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Tyler antoi vastineensa.

03.04.2023

Viime vuoden lopulla Aerosmithin Steven Tyleriä vastaan nostettiin syyte alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

”Aerosmith-laulaja Steven Tyler on haastettu Julia Holcomb -nimisen naisen toimesta oikeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja fyysisestä sekä henkisestä pahoinpitelystä”, kerroimme tuolloin.

Väitetty hyväksikäyttö ja pahoinpitely tapahtui 1970-luvulla. Holcomb oli tapahtuma-aikaan 16-vuotias.

Syytteen mukaan nykyään 75-vuotias Tyler oli tuolloin 25-vuotias ja Holcomb täyttänyt juuri 16 vuotta. Syytteen mukaan Tyler oli vienyt Holcombin keikan jälkeen hotellihuoneeseen Portlandissa ja harrastanut siellä seksiä siitäkin huolimatta, että Holcomb oli kertonut olevansa alaikäinen. Toisen kerran he olivat tavanneet Seattlen keikan jälkeen: Taylor oli lennättänyt Holcombin Seattleen, harrastanut hänen kanssaan seksiä ja lennättänyt Holcombin sitten takaisin Portlandiin.

Syytteen mukaan Tylerin suostutteli myöhemmin Holcombin vanhemmat tekemään Tylerista Holcombin laillisen huoltajan. Tyler ja Holcomb muuttivat yhteen. Syytteen mukaan Tyler antoi Holcombille alkoholia ja huumeita ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen. 17-vuotiaana Holcomb tuli raskaaksi, mutta Tyler pakotti hänet tekemään abortin. Pian tämän jälkeen Holcomb erosi Tylerista ja muutti takaisin Portlandiin.

Nyt Steven Tyler on kiistänyt syytteet. CBS-kanavan mukaan Tyler ja hänen edustajansa vaativat syytteen hylkäämistä. Vastineen mukaan asiat tapahtuivat aikoinaan Tylerin ja Holcombin yhteisymmärryksessä ja Holcombin suostumuksella. Lisäksi Tylerin vastineessa painotetaan, että laulajaa suojelee tämän asema Holcombin laillisena huoltajana. Tylerin leiristä kerrotaan, että laulaja toimi ”laillisesti, oikeutetusti ja hyvin aikomuksin”, eikä Holcombille missään vaiheessa aiheutunut merkittävää ja pysyvää haittaa.

Asiaa käsitellään myöhemmin tänä kesänä.

Lisää luettavaa