Aina yhtä suorasanainen Morrissey suututti kettuiluillaan David ja Victoria Beckhamin

Kuva: Wikimedia Commons.

The Smithsin legendaarinen nokkamies ei taas sanojaan säästele.

Kuva: Wikimedia Commons.

Jos joku osaa sivaltaa julkisilla kommenteillaan yhtä tiuhaan kuin Kauko Röyhkä, niin se on Morrissey. 53-vuotias vaihtoehtorockari innostui Loaded-lehden tuoreessa haastattelussa kommentoimaan jalkapalloilija David Beckhamia ja tämän vaimoa sangen ilkeästi.

Fecktv:n ja lukuisten muiden nettisivustojen mukaan Morrissey kutsui Beckhameita sietämättömiksi paparazzinjahtaajiksi. Tarkalleen Morrissey toivotti Beckhameille seuraavaa:

”I’d have the ’Peckhams’ dragged to the edge of the village and flogged because they are insufferable to anyone of intelligence, and they actively chase the paparazzi.”

Morrisseyn toivoma ”flogging” viittaa julkiseen kuritukseen (engl. flagellation), mikä oli varmasti keskiajalla sangen yleinen käytäntö. Manchesterilainen muusikko esitti myös huolensa siitä, että Beckhameita saatettaisiin kunnioittaa ritarin arvonimellä heidän palatessaan Los Angelesista takaisin Isoon-Britanniaan.

Mitään virallista vastausta eivät julkimot ole Morrisseyn haukkuihin tarjonneet, mutta Noise11.comin mukaan monet lehdet ovat julkaisseet ”luotettavien lähteiden” näkemyksiä Beckhamien tuohtumuksesta. Ottaahan se päähän kun haukutaan, etenkin täysin provosoimatta.

Hiljattain Morrissey on myös julistanut, että kaikkien kuninkaallisten pitäisi ”erota tai jäädä eläkkeelle,” ja ehtipä intohimoinen vegetaristi sättimään myös pääministeri David Cameronia tämän metsästysharrastuksesta.

Syksyllä muutaman uuden kappaleen BBC Sessions -ohjelmassa soittanut artisti on ilmeisesti vieläkin vailla uutta levy-yhtiötä, minkä vuoksi uutta albumia saadaan vielä odottaa. Morrisseyn edellinen albumi Years of Refusal julkaistiin vuonna 2009.