Ainekset ikimuistoiseen viikonloppuun – tsekkaa Blockfest-tärpit

Blockfestin mielenkiintoisin esiintyjä on monellakin tapaa Asap Rocky, mutta nostimme esiin myös nipun kotimaisia nimiä. Joukkoon mahtuu niin uusia tulokkaita, kuin rutinoituneita tekijöitä. Jokaisessa nostossa on omat jipponsa.

14.08.2019

Jos Asap Rocky ei joudu perumaan Suomen-keikkaansa, kuten Ylen tietojen mukaan ei pitäisi käydä, niin hän on kiistatta se artisti Blockfestissä, jonka keikalle tulee mennä.

Tampereella ollaan herkullisessa tilanteessa, äkäinen räppäri on ollut kuukauden putkassa ja ensimmäinen livekeikka on jo sen jälkeen heitetty. Eli pölyt on pyyhitty olkapäiltä, ikävät muistot ei. Koko maailman huomio on saatu – nyt on aika näyttää kyntensä. Luvassa on varmasti intohimoinen keikka, johon energia ammennetaan ainutlaatuisen ikävästä tilanteesta.

Rocky on esiintynyt ”Blokeilla” ennenkin, mutta nyt artisti on kasvanut. Show on isompi ja hittejä enemmän – siihen lisätään mausteeksi edellisessä kappaleessa mainitut asiat. Tampereella on kasassa kaikki ainekset ikimuistoiseen keikkaan.

Asap Rocky on perjantain pääesiintyjä, esitys Stadium Stagella alkaa kello 23.00.

Tämän lisäksi Tampereella on muutakin nähtävää ja niitä perataan tässä jutussa läpi.

Versace Henrik perjantaina Park Stagella kello 15.00.

Perjantaina Asap Rockyn lisäksi on mahdollisuus päästä kurkistamaan kotimaisesti hyvin kiinnostavia akteja läpi. Tämän sukupolven arvaamattomaksi taiteilijaksi muodostunut Versace Henrik on sittemmin kunnostautunut avantgardistisen punk-performanssin saralla Henrik! -nimen alla, josta tuntuu tulleen hänen musiikillinen ykkösprioriteettinsa.

Siksipä ei tule sivuuttaa sitä, mistä kaikki lähti – eli räppiä. Toki Versace Henrikin rapshow nähtiin myös All Day On! -festivaalilla tänä vuonna, mutta varsinaisen festarisesongin ainoa räppikeikka nähdään Blockfestissa.

Luvassa on arvaamattomia tilanteita, sekä tietysti vastuullinen tehtävä avata festarit. Kysymys kuuluu, miten kansa ajautuu festareille jo kello kolmeksi ja mitä ihmettä sitten tapahtuu. Kuullaanko Yhteinen koira?

F Street Stagella kello 21.30

F julkaisi alkuvuodesta mainion debyyttialbuminsa Mä en oo viel tarpeeks iso. F on oiva sanoittaja, joka osaa käsitellä musiikissaan vaikeitakin aiheita. Rumban arvostelun albumista voit lukea täällä ja tutustua artistin taustoihin ja mielipiteisiin täältä löytyvästä haastattelusta.

Vastapainoksi F on myös mainio esiintyjä, joka on saanut osakseen suitsutusta pitkin kesää. Kirjoitimme räppäri-laulajan esiintymisestä All Day ON! -festivaalissa näin:

”F omaa yllättävänkin vahvan lavakarisman, eikä lava käynyt hänelle missään kohtaa liian suureksi. F osaa räpätä ja laulaa livenä, taustanauha sai toimia lauluosuuksien taustalauluna, eikä lipsyncia muistuttavaa mölinää syntynyt, kuten räppikeikoilla voi toisinaan tapahtua.”

Siispä kannattaa suunnata F:n keikalle.

Pajafella Street Stagella 22.15

Kylän oma poika -aspektia ei kannata väheksyä, etenkin kun Tamperetta edustaa perjantai-illassa Pajafella, joka julkaisi Rumban sanojen mukaan ”helposti parasta Pajafellaa tähän asti” Fella, fella, fella -ep:n muodossa.

Suomitrapin omaperäinen artisti saa toimia Street Stagen päättäjänä ja toimia hyvänä vaihtoehtona lämmittelijäksi Asap Rockylle, mikäli ”Fellan” kanssa päällekäin esiintyvä Juice Wrld ei herätä intohimoa.

Aikoinaan Pajafella esiintyi Blockfestissa NCO:n ja Versace Henrikin kanssa yhteiskeikalla, Lil Waynen juuri lopettaessa ja Asan vetäessä Punainen tiili -spektaakkelia. Kaikesta huolimatta räppärit saivat kerättyä ison yleisön ja kuulopuheiden mukaan aikaiseksi liekehtivän keikan. Siispä kannattaa mennä tarkistamaan, mitä Pajafellalla on tarjottavana perjantain myöhäisillassa.

Lauantai

Ibe ja Melo Stadium Stagella 14.45

Ibe ihastutti Ibe Special -keikallaan Flow’ssa keräten huiman yleisön isoon Red Arenaan. Nyt räppäri esiintyy yhdessä Melon kanssa ja tehtävänä heillä on kerätä roppakaupalla yleisöä päälavalle heti aamusta 14.45.

Emme kuitenkaan usko tämän tuottavan vaikeuksia. Ibe ja Melo ovat tehtailleet suosittuja yhteiskappaleita ja toki räppäreillä polskii ihan hyvin myös oman tuotantonsa kanssa. Miten kappaleet kuten Tiikeri ja Sauceman saadaan muunnettua stadion-olosuhteisiin?

Uuden sukupolven tärkeimpiin nimiin kuuluvat Ibe ja Melo kannattaa mennä tarkistamaan.

Rare Special Street Stagella 18.15

Mitä uusiin nimiin tulee, niin roppakaupalla sitä on nähtävissä myös Street Stagella, kun Rare-klubi tuodaan festariolosuhteisiin. Tässä tapauksessa Blockfestissa lavalle nousevat Skii6, Turisti, Le Fvbelos, Sexmane ja Pussywater. Kukaan räppäreistä ei kuulosta toiseltaan, joten monipuolisuus on keikalla läsnä.

Hiljattain Sexmanen veli Isaac Sene kiinnitettiin Etenee Recordsille, joten musikaalisuus perheessä on verissä. Skii6 ihastutti alkuvuodesta lumikeleillä, Le Fvbelos on tehnyt nousua hiljattain ja Pussywater valmistelee debyyttialbumiaan.

Street Stagella siis nähdään kuinka junnuissa on tulevaisuus.

Gettomasa Stadium Stagella 19.15

Gettomasa vastaa Blockfestien kutkuttavimmasta tontista. Gasellit ovat todennäköisesti saaneet kerättyä kaikki kynnelle kykenevät paikalle kello 17.45 alkavalla keikallaan, joten Gettomasalla on mahdollisuus näyttää kyntensä todella ison yleisön edessä.

Monellakin tapaa uusille leveleille noussut räppäri julkaisi paitsi kehutun, myös erittäin suositun Diplomaatti-albumin keväällä. Suomen 2Paciksi Rumbassa tituleerattu ja Leijonien kultajuhliin esiintymään kutsuttu Gettomasa tuntuu olleen kaikkien huulilla koko vuoden.

Räppäri on noussut suureen suosioon ilman kompromisseja musiikkinsa suhteen ja ei pelkää olla siitä ylpeä. Gettomasalla on kaikki ainekset nousta ”koko kansan räppäriksi” ilman edm-rumpuja.

Siispä ison Stadium Stagen tontti isolle yleisölle siinä Gasellien ja JVG:n välissä on äärimmäisen herkullinen. Jää vain nähtäväksi, miten Gettomasa sen hyödyntää.
Päivitys 15.8.: Myös Turisti osa Rare Specialin esitystä.

Lisää luettavaa