Ainoa festarikeikka, erikoiskeikka, juhlakeikka – Ilosaarirockiin kaikenlaisia keikkoja!

Perinteiset Sulon päivän julkistukset ovat tässä.

13.02.2019

Ilosaarirock julkisti yli 20 uutta esiintyjää 12.–14. heinäkuuta järjestettävälle festivaalille. Mainitaanpa ensiksi hieman spessummat tapaukset, joita tarjoilevat kotimaiset artistit.

Sunrise Avenue soittaa Joensuussa ainoan festivaalikeikkansa Suomen kamaralla. Samuli Putro esittää Suuret rukoukset -nimisen, musiikkia, valotaidetta ja surround-ääntä yhdistelevän konsertin. Viikate puolestaan juhlii Kuu kaakon yllä -albuminsa kymmenvuotisjuhlaa ja soittaa mainitun teoksen kokonaisuudessaan laajennetulla kokoonpanolla.

Suomen rajojen ulkopuolelta Laulurinteelle saapuvat brittilaulaja Jess Glynne, metalcoren kirkkaimpiin nimiin kuuluva Architects, Salt-N-Pepaa sämpläämällä maailmanmaineeseen noussut Cheat Codes, synkän synthwaven ykkösnyrkki Perturbator, indienousukas Pale Waves ja post-rockin arvovaltainen veteraani Mono.

Muut nyt julkistetut nimet ovat Alma, JVG, Ellips, Pariisin Kevät, Pää Kii, Swallow the Sun, Henrik!, J. Karjalainen, Lxandra, Olavi Uusivirta, Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana, Gasellit, Jukka Nousiainen, Kynnet, Pauliina Kokkonen, Sanni ja Stam1na.

”Festarin tyylikirjo on taas niin monipuolinen, että ihan hymyilyttää. Mukana on kuuminta nykymusiikkia ja marginaalisempia genrejä synthwave-synkistelystä japanilaiseen instrumentaalimaalailuun. On myös kunnia saada Sunrise Avenue ja Alma ensimmäisille keikoilleen Ilosaarirockiin, molempia on toivottu meiltä todella paljon”, sanoo Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Lisää luettavaa