Alexi Laihon kuolema näkyy Suomen virallisella albumilistalla: useita Bodom-levyjä listalle

Behm ja William jatkavat kärjessä.

Children of Bodom.
Mikko Pylkkö

Alexi Laihon poismeno on saanut metallimusiikin ystävät liikekannalle. Peräti neljä Children of Bodomin albumia nousee uudelleen Suomen viralliselle albumilistalle. Are You Dead Yet? (2005) löytyy sijalta 19, Hatebreeder (1999) sijalta 29, Follow the Reaper (2000) sijalta 32 ja yhtyeen viimeiseksi jäänyt Hexed (2019) sijalta 45.

(Lue Rumban muistokirjoitus: Alexi Laiho oli mies, joka toi kitarasankaruuden äärimetalliin.)

Vuosi vaihtui, mutta se ei horjuta Behmin asemia albumilistan kärjessä. Draaman kaari viehättää on vuoden ensimmäisen listaviikon ykkönen. William heti kakkosena Shakespeare-levyllään. Vain elämää -kokoelmat sijoilla kolme ja neljä.

Seuraavilla sijoilla nähdään ulkomaisten artistien komeita nousuja: Dua Lipan Future Nostalgia nousee sijalta 18 sijalle 5, The Weekndin After Hours sijalta 23 sijalle 6 ja Ava Maxin Heaven & Hell sijalta 14 sijalle 7.

Suomiräppiklassikko Punainen tiili on julkaistu uudelleen, Avain-esikoinen löytyy sijalta 8.

Joululevyt ovat tippuneet listalta, joten häntäpäässä nähdään muitakin listalle palaavia albumeita, kuten Antti Tuiskun Valittu kansa, Teflon Brothersin Circus, Pihlajan Kirjoitettu tähtiin, Mouhouksen I Hate Mouhous, Abreun Teipillä tai rakkaudella ja Evelinan III.

Singlelistan kärjessä debytoi Antti Tuiskun Treenaa. Muut uutuudet ovat Ed Sheeranin Afterglow (19. sija) ja Justin Bieberin Anyone (20.). Joululaulujen puuttuminen pyöräyttää sinkkulistan muutenkin ympäri: peräti seitsemän kappaletta nousee uudelleen mukaan.