Alice Cooper, Matt Bellamy, Gary Lightbody ja kumppanit nimeävät Beatles-suosikkinsa

25.10.2012

Brittilehti The Telegraph keräsi tunnettujen Beatles-fanien suosikkikappaleet.

Kuva: EMI

The Beatles on tunnetusti useimpien kuusikoiden ja taiteilijoiden suuri ihailun kohde. Siksipä The Telegraphin toimitus keräsi monien tunnettujen luovan alan Beatles-fanien suosikit. Joukkoon mahtuu muusikoiden lisäksi kirjailijoita kuten Ian Rankin ja kenties pikkiriikkisen puolueellinen Yoko Ono.

Alice Cooper valitsi Rubber Soulin (1965) kappaleen You Won’t See Me, pelkästään sillä perusteella, että kappaleessa on ”parhaat, klassiset Beatles-harmoniat.”

Snow Patrolin nokkamies Gary Lightbody huijasi vastauksessaan sen verran, että hän valitsi Abbey Roadin (1969) aloitusraidat Come Together ja Something yhdessä. Lightbodyn mukaan parempaa A-puolen aloitusta ei ole koskaan ollut. Samalla tapaa suosikin valitsemista välttelee Elbow-yhtyeen Guy Garvey, joka valitsi vuoden 1967 singlen Strawberry Fields Forever / Penny Lane. Garvey perusteli valintaansa:

”Tämä vihjasi minulle alunperin, että Beatlesissa oli tavallaan kaksi puolta, ja että kaikki Bealtes-fanit päätyvät lopulta joko Johnin tai Paulin puolelle. Eikö vain? Molemmat kappaleet ovat mahtavia. Ne perustuvat nostalgiaan ja paikkoihin, joita he muistavat lapsuutensa Liverpoolista.”

Musen Matt Bellamyn valinta on hieman erikoinen, sillä Please Please Me -albumille (1963) levytetty Twist and Shout ei ole Beatles-kappale lainkaan. Biisi on Phil Medleyn ja Bert Russellin käsialaa ja tehty jo pari vuotta aiemmin.

”Rakastan tätä ylienergistä kamaa,” Bellamy perustelee. ”Haluaisin kuulla heidän silloisen esityksensä mutta nykyisellä teknologialla tallennettuna, koska äänenlaatu ei tee oikeutta sille, mitä he oikeastaan tekevät. Tässä kuulee selvästi mikrofonien ja esivahvistimien rajoitukset.”

Telegraphin artikkelista löytyvät  lisäksi muun muassa Sgt. Peppersin kansikuvan suunnitelleen Peter Blaken ja Electric Light Orchestran Jeff Lynnen valinnat.

Lisää luettavaa