Anna Calvi julkaisee uuden levyn – mukana Portishead- ja Bad Seeds -muusikkoja

Calvi metsästää kokemuksia ja seksuaalista vapautta.

06.06.2018

Anna Calvi julkaisee kolmannen albuminsa 31. elokuuta. Hunter-nimisen levyn ensimmäinen single on Don’t Beat the Girl Out of My Boy, ja sen perusteella myrskyävät tunteet ovat edelleen olennainen osa Calvin musiikkia.

”Se on laulu vapaudesta identifioida itsensä aivan millä lailla tahansa, ilman yhteiskunnan rajoituksia”, Calvi kertoo singlekappaleesta. Biisi kertoo erityisesti muotista, johon pojat tungetaan jo pieninä, kun heitä opetetaan olemaan näyttämättä tunteita tai itkemättä.

Sukupuoli tai pikemminkin sukupuolettomuus on Hunter-albumin laajempanakin teemana.

”Metsästän jotain – haluan kokemuksia, seksuaalisen vapauden, intiimiyttä, haluan tuntea itseni vahvaksi, tuntea olevani suojassa ja haluan löytää jotain kaunista tämän kaiken sotkun keskeltä. Haluan mennä sukupuolten ylitse. En halua joutua valitsemaan miestä tai naista. Taistelen ulkopuoliseksi tuntemista vastaan ja yritän löytää paikan, joka tuntuu kodilta.”

”Tämän levyn tarkoitus on olla alkukantainen ja kaunis, haavoittuvainen ja vahva, metsästäjä ja metsästetty.”

Hunter-levyllä Calvin rinnalla musisoivat muun muassa Portishead-kosketinsoittaja Adrian Utley ja Bad Seeds -basisti Martyn P. Casey.

Brittiartistin edellisestä albumista on vierähtänyt jo viisi vuotta. One Breath (2013) sai Rumban kriitikolta ylistävän vastaanoton ja sitä seurannut Tavastian-keikka (2014) niin ikään.

Lisää luettavaa