Anna Puu julkaisi omaa tuotantoa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019 – ”hetken laulu” sai viimeisen sysäyksensä Toscanan auringon alla

Juokse beibi juokse on viettelevyydessään kuin syntisen hitaasti sulava jäätelö.

02.07.2022

Anna Puu julkaisi eilen Capitolin kautta biisin, joka on artistin ensimmäinen omaa tuotantoa oleva kappale sitten vuoden 2019. Juokse beibi juokse alkoi rakentua jo kesän alussa, mutta sai loppusysäyksensä Italiassa, jossa julkaisun visuaalitkin kuvattiin. Knipin, Jukka Immosen ja Lasse Kurjen kanssa tehty kappale on Anna Puun sanojen mukaan ”hetken laulu”, joka syntyi spontaanisti siitä huolimatta että uutta musiikkia piti tulla vasta syksyllä.

”Tiedättekö kun inspiraatio iskee, niin sen liikkeellepaneva voima on suuri”, Anna Puu kirjoittaa Instagram-tilillään kappaleesta, jonka julkaisusta ei alun perin ollut mitään varmuutta. ”Kiitos Toscanassa vietetyn ajan ja moniosaavan matkaseuran, meillä olikin yhtäkkiä kaikki palaset, jotka biisin julkaisuun tarvittiin. Mua tällainen hetkeen tarttuminen hykerryttää hirmuisesti. Sitä pitäisi tehdä enemmän.”

Juokse beibi juokse on kuulaine lauluineen ja hyväilevine melodisine tuulenvireineen mitä täydellisin keskikesällä laskevan auringon äärelle sopiva hellehymni. Anna Puun ääni kaikuu vienosti kaukaisuudessa, tullen kuitenkin toisaalta kuulijaansa maagisesti niin lähelle, että tuntuu lähestulkoon sivelynä niskanpoimuissa.

Vaikka kappale herättää riisutussa kitaravetoisuudessaan suorat mielleyhtymät tunnelmallisten nuotioiltojen akustisiin laulutuokioihin, on se tunnepitoisessa intensiivisyydessään paljon ulkomuotoaan räjähtävämpi. Siihen nähden että biisi on tietynlaisessa surumielisyydessään huomattavan viaton, tuntuvat sen rivien väleistä laskeutuvat viettelevät varjot erityisen nautinnollisilta.

Teemansa puolesta biisi on kuin syntisen hitaasti sulava jäätelö, jonka makeasti valuvia vaniljapisaroita kukaan ei nuole. Kappaleessa vihjataan vastustamattomasta houkutuksesta, jonka pyörteet eivät ihan vielä ole vetäneet sisäänsä. Tässä kriittisessä rajatilassa aaltoillessaan kappale on kuin syvä hengitys sisään ja katkonaisempi henkäys ulos – kuulijan tulkittavaksi jää, nuolaiseeko kukaan sen seuraavassa sekunnissa tipahtavan pisaran vai antaako pudota maahan, äänettömästi ja hetkessä unohtuen.

Ota kappale omaksesi alta.

Anna Puun Kesä on juhla -minikiertue:

9.7. Wanaja Festival, Hämeenlinna
15.7. Suomipop Festivaali, Jyväskylä
16.7. Suomipop Festivaali, Oulu
22.7. Tikkurila Festivaali, Vantaa
23.7. Tammerfest, Tampere

Lisää luettavaa