Anohni versioi Bob Dylania ja Nina Simonea: vuoden 1965 rotumellakat ja ihmisoikeustaistelut vertautuvat pelottavasti nykypäivään

Anohnilta ensimmäiset uudet kappaleet sitten keväällä 2019 julkaistun hyväntekeväisyyssinglen.

Julius Töyrylä

Anohni julkaisi kaksi coverbiisiä sisältävän singlen digitaalisesti. Seiskatuumainen on luvassa lokakuussa. Sinkulla Anohni versioi Bob Dylania ja Nina Simonea.

Dylanin tuotannosta versioitavaksi on päätynyt It’s All Over Now, Baby Blue. Anohni on äänittänyt coverin ”joitain vuosia sitten”, kenties samoissa sessioissa kuin Antony and the Johnsonsin Dylan-lainan Pressing On ep:ltä Thank You for Your Love (2010), sillä myös se on tehty Kevin Barkerin kanssa. Anohni kertoo, että koronavirukseen keväällä menehtynyt Hal Willner kannusti häntä tuolloin tekemään Dylan-covereita.

”Kuuntelin It’s All Over Now, Baby Blue -kappaleen, ja se muistutti minua nostalgisesta pahoinvoinnista ja nykypäivän sekä tulevan kärsimyksestä. Toivon, että tämä aikakausi ja sen vastenmielinen presidenttiys päättyvät pian, ja kaikki nämä kiihkoilijat, apokalyptiset kapitalistit ja evankelistat ryömivät takaisin mädäntyneisiin koloihinsa”, Anohni sanoo.

Sekä Dylan- että Simone-lainat ovat alun perin julkaistu vuonna 1965, jolloin Yhdysvalloissa nähtiin rotusorron vastaiset Selma-marssit ja Wattsin mellakat ja hyväksyttiin äänioikeuden syrjityille vähemmistöille takaava äänioikeuslaki (Voting Rights Act). Anohnin mukaan vuosi 1965 rinnastuu pelottavalla tavalla vuoteen 2020.

”Olen iloinen nähdessäni Black Lives Matter -liikkeen jalkautumisen ja Occupy-liikehdinnän uudelleenaktivoitumisen. Biden oli väärässä sanoessaan, että amerikkalaiset eivät tahdo vallankumousta, vaan palata säädyllisyyteen. Tiedämme, että taataksemme sivilisaatiomme jatkon, meidän on tehtävä seismisiä muutoksia.”

It’s All Over Now, Baby Blue -kappaleelle julkaistiin myös video, jonka kuvamateriaali on peräisin Antony and the Johnsonsin keikoilta 1997–1999. Katso video ja kuuntele biisit alta.