Artistitulokas Vilma Jää manaa miehet, jotka kohdistavat väkivaltaa naisiin

Laulaja-lauluntekijän debyyttialbumi ilmestyy lokakuussa.

19.08.2023

YleX Läpimurto 2023 -listaukseen valittu laulaja, säveltäjä ja viulisti Vilma Jää yhdistelee musiikissaan suomalais-ugrilaista kansanperinnettä ja synteettistä poppia. 27. lokakuuta julkaistavan traumoista, kostosta ja selviytymisestä kertovan Kosto-esikoisalbumin viimeinen singlelohkaisu Miina ilmestyi perjantaina. Jää kertoo, että kappaleella manataan miehet, jotka kohdistavat väkivaltaa naisiin.

”Miina kertoo nuoresta villistä noidasta, joka kostaa loitsuillaan ’reiden repijöille’ ja ’vaimon viiltäjille’. Kertsi alkaa kirkumisella, ja biisin fiilis on muutenkin pahaenteinen mutta voimaannuttava. Jouhikko ja kampiliira juurruttaa biisin loitsujen tavoin osaksi vuosisatoja vanhaa jatkumoa, kun taas aggressiivinen drill-biitti kiinnittää biisin vahvasti nykypäivään”, artisti kertoo.

”Jouhikot on soittanut Ilkka Heinonen ja kampiliirat samplasin ruotsalaisen Johannes Geworkian Hellmanin soittamista teemoista. Melodia ja sanat on mun käsialaa, mutta kaikki loppu on tehty tiiviissä yhteistyössä työparini Mikko Renforsin kanssa.”

Kantaaottavista kappaleistaan ja kansanlauluun pohjautuvasta laulutekniikasta tunnettu artisti lähtee albumin julkaisun myötä levynjulkaisukiertueelle, joka alkaa Helsingin Kuudennelta linjalta 1. marraskuuta ja jatkuu Tampereen G Livelabiin 4. marraskuuta.

Tsekkaa uuden singlen lyriikkavideo alta.

Lisää luettavaa