Astrid Swanin uusi levy on artistin henkilökohtaisin teos

Muun muassa feminismin, luovuuden ja unien maailmassa liikuskelevalla D/Other-albumilla käsitellään äitinä ja tyttärenä olemista.

10.10.2021

Laulaja-lauluntekijä, kirjoittaja ja esiintyjä Astrid Swan julkaisi perjantaina uuden albumin nimeltä D/Other. Swan on tuottanut albumin itse, ja sen julkaisijana toimii Soliti. ”D/Other oli työnimeltään ‘viimeinen levyni’. En uskonut näkeväni sen julkaisua itse”, Astrid Swan kommentoi. Albumi onkin ensimmäinen kokopitkä sitten vuoden 2017, jolloin artisti julkaisi Rumbalta arvosanan 9,4 saaneen From the Bed and Beyond -levyn.

Kymmenen kappaletta sisältävä D/Other käsittelee koskettavasti suuria teemoja, ja levy on Astrid Swanin henkilökohtaisin teos tähän mennessä. “Kirjoitin kappaleita äitinä ja tyttärenä olemisesta. Olen tutkinut teemaa syvästi työstäessäni väitöskirjaani, joka käsittelee äitimistä (mothering) blogeissa digitaalisena ilmiönä”, Swan kertoo. Levyllä liikutaan muun muassa feminismin, ihmissuhteiden, unien, menetysten ja luovuuden maailmassa. “Se on rakkauskirje lapsilleni, elämälle ja myös niille naisille, jotka jo kulkivat samaa polkua jolla itse olen”, Swan sanoo.

Astrid Swanin edellinen levy palkittiin Teosto-palkinnolla vuonna 2018, ja se noteerattiin myös Nordic Music Prize- ja Emma-ehdokkuuksilla. Musiikin lisäksi Swan on lähivuosina julkaissut myös kirjallisuutta, sillä häneltä ilmestyi huhtikuussa 2019 omaelämäkerrallinen teos Viimeinen kirjani. Esseekokoelmassa käsitellään äitiyttä, artistiutta sekä kroonisen sairauden kanssa elämistä.

Voit kuunnella Astrid Swanin uuden levyn ja katsoa tulevat keikat alta.

 

 

 

TULEVAT KEIKAT:

7.10 Lost in Music, Tampere, Telakka

17.11. Sellosali, Espoo

19.11. Sammiosali, Lahti

24.11. Valve, Oulu

25.11. Malmi-talo, Helsinki

27.11. Tampere-talo, Tampere

Lisää luettavaa