”Bändilevyn tekeminen ei ollut niin nopea projekti kuin perus rap-levy ” – Julma Henri julkaisi täyspitkän Aaa-albumin

"Drill, grime ja räppi fuusioituu oululaiseen death metaliin”.

18.12.2022

Räppäri Julma Henri on julkaissut perjantaina uuden Aaa-nimisen albumin.

17 kappaletta sisältävän levyn ovat tuottaneet Julma Henri ja Tes La Rok. Täyspitkä seuraa lokakuussa ilmestynyttä Aaa-ep:tä, jolta julkaistiin singleinä kappaleet Piruparat ja Helvettiin/Yhtä juhlaa. Julkaisulla ”drill, grime ja räppi fuusioituu oululaiseen death metaliin”.

Albumi syntyi vuonna 2019 alkaneen ”luovan breikin” seurauksena. Julma Henri kertoo halunneensa keskittyä levyn tekoon ja kaivanneensa aikaa kuvainnollisesti nahkojen luomiseen vuosia jatkuneiden kiertueiden jälkeen.

”Bändilevyn tekeminen ei ollut kuitenkaan niin nopea projekti kuin perus rap-levy ja luova breikki venähti. Korona anto kuitenkin aikaa levyn työstämiseen Tes La Rokin ja soittajien kanssa ja tää helvetinmoinen savotta saatiin lopulta maaliin”, räppäri avaa tiedotteessa.

”Tein tietynlaisen u-käännöksen omassa ajattelussa levyn teon aikoihin. Mulle oli syntynyt jälkikasvua ja äitini heräs kirjaimellisesti kuolleista henkiin teho-osastolla – kokemukset mitkä pakotti mut ymmärtämään elämän rajallisuuden ja, arvokkuuden. Ne sai mut myös haluamaan kohdata elämän sellaisena kuin se on, kaikkine sävyineen ja paskoineen, ilman mitään aiempia ismejä tai tukikeppejä. Niin muistot löi alitajuntani läpi ja teoksen hahmo otti pikkuhiljaa muodon levyn kanteen. Tästä tuli hyvä. Kesti hetki kirjoittaa tie ulos, mutta seki lopulta löytyi.”

Julma Henrin lisäksi albumin kokoonpanoon kuuluvat kitaristit Pötsi (Päivän Leike) ja Henri Sorvali (Moonsorrow) sekä basisti Jani Lehtosaari (ex-Impaled Nazarene). Lisäksi levyllä vierailevat sludgebändi Pohjamutaa ja räppärit Dmon ja Djangomayn. Albumin kansitaide on Jani Silvennoisen ja Giga Gigolashvilin käsialaa.

Artistin edellinen soolojulkaisu Musta albumi ilmestyi vuonna 2016. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyi Sairas T:n kanssa tehty yhteislevytys Kuollu kulma.

Kuuntele Aaa-albumi alta.

Lisää luettavaa