Bat for Lashes ryhtyi elokuvaohjaajaksi – Heti mukana mielenkiintoisessa projektissa

Natasha Khan tekee yhteistyöleffaa nimekkäiden tekijöiden kanssa.

Bat for Lashes -taiteilijanimellä esiintyvä Natasha Khan on päässyt kokeilemaan siipiään myös elokuvaohjaajana. Khan on nimittäin mukana kansainvälisessä episodielokuvassa Madly, joka on parhaillaan jälkituotannossa.

Khan ohjaa 15-minuuttisen lyhytelokuvan, joka on yksi kokonaisen leffan kuudesta osiosta. Elokuva tarjoilee virallisen sivustonsa mukaan ”kuusi visiota modernista rakkaudesta”, jotka sijoittuvat eri puolille maailmaa. Kutakin tapahtumapaikkaa edustaa paikallinen ohjaaja, ja Khanin osio sijoittuu tietysti Isoon-Britanniaan.

”Se kertoo morsiamesta, jota hääpäivänsä aamuna alkavat häiritä maanalaiset oudot tuntemukset, viestit ja merkit,” Khan kertoo NME:n mukaan. ”Matkalla häihin jotakin todella hullua tapahtuu ja alamme epäillä, aikooko hän lopulta saapua ollenkaan paikalle.”

Khan lisää myös, että hänen osiossaan on kyse ”surusta vapautumisesta” ja että pätkä on todella englantilainen ja surrealistinen.

Mukana Madlyn ohjaajissa on Khanin lisäksi elokuvamaailmassa paljon tunnetumpiakin nimiä. Jo aiemminkin ohjaamista kokeillut Mia Wasikowska on viime vuosina tullut tunnetuksi monista erinomaisista draamarooleista, mutta parhaiten näyttelijä tunnetaan varmasti Tim Burtonin ei-kovin-onnistuneesta Liisa ihmemaassa –versiosta (2010). Meksikolaisnäyttelijä Gael García Bernal puolestaan tunnetaan lukuisista draamoista, muun muassa Oscar-ehdokkuuden napanneesta draamasta Amores Perros (2000).

Loput episodit ohjaavat chileläinen Sebastián Silva, intilainen Anurag Kashyap, sekä legendaarinen japanilaisohjaja Sion Sono, joka ainakin tämän toimittajan mielestä on tehnyt 2000-luvun parhaita elokuvia.

Pelkästään monipuolisen tekijäjoukkonsa vuoksi Madly tulee valmistuttuaan olemaan varma festivaalihitti, mutta tänä vuonna sitä tuskin päästään vielä näkemään, sillä elokuvan kerrotaan olevan vasta jälkituotannossa. Madlyn traileri on nähtävissä elokuvan virallisella sivustolla. Trailerissa vilahtaakin useita pätkiä, joiden voi Natasha Khanin kuvauksen perusteella tunnistaa olevan hänen ohjaamastaan episodista.

NME:n mukaan Khan on ohjaamassa myös toista lyhytelokuvaa nimeltä Gotcha, jonka tv-kanava Film4 on tilannut, mutta tästä projektista ei ole sen enempää tietoja. Muusikon uusi yhteistyöprojekti Sexwitch Project julkaisee eponyymisen esikoisalbuminsa 25. syyskuuta.